Brandpreventieforum Forums Bouw woonkamer in gezondheidzorgfunctie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • m van doorn
  Bijdrager
  Post count: 5
  #1336 |

  In een nieuw te bouwen gebouw met gezondheidszorgfunctie worden op de begane grond dementerende ouderen gehuisvest. De slaapkamers worden als een subbc uitgevoerd. De woonkamers zijn niet uitgevoerd als een subbc maar zijn wel rechtstreeks te ontvluchten naar buiten toe. Woonkamers staan hierdoor in openverbinding met de verkeersruimten

  Ik heb nu de discussie of de woonkamers ook als een subbc moeten worden uitgevoerd artikel 2.117 lid 7 zegt hier iets over.

  Ik zou zeggen deze mensen zijn niet zelfredzaam en wanneer deze te samen in de woonkamer worden gezet zijn ze afhankelijk van de verzorging om ze tijdig in veiligheid te brengen bij een eventuele calamiteit vandaar dat de woonkamers ook als een subbc moeten worden uitgevoerd.

  Het gebouw krijgt een volledige bewaking met doormelding.

  Groet, Marcel

  erwin brinkhorst
  Bijdrager
  Post count: 93

  BB art 2.117, lid 7 geldt alleen voor het gedeelte van een gezondheidszorgfunctie voor aan bed gebonden patienten. Het is maar de vraag of een dementerende bejaarde per definitie aan bed gebonden is. Dat is dus wat anders dan slechts verminderd zelfredzaam.

  Als het gebouw wordt aangevraagd als gezondheidszorgfunctie is het zelfs maar de vraag of SBC’s geeist kunnen worden voor de slaapkamers… Dan had het eerder als woonfunctie aangevraagd moeten worden.

  Je moet hier meer weten van de fysieke en mentale gesteldheid van de bewoners om met gezond verstand een goede afweging te kunnen maken.

  bakero
  Bijdrager
  Post count: 117

  Formeel kan je tijdens de toetsing inderdaad geen sub-bc eisen. Punt is dan alleen dat hier in het dagelijks gebruik geen mensen mogen zijn die aan bed gebonden zijn (of niet zelfredzaam).

  Wellicht kun je dit punt naar voren brengen aan de gebruiker en/of de zorginstelling. Dat je aangeeft dat er hier geen mensen mogen komen die aan bed gebonden zijn. Vaak wil men nog wel eens personen hier in deze gemeenschappelijke woonkamer "neerzetten" die aan bed gebonden zijn. Dan zal het dus altijd een sub-bc moeten zijn.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.