Brandpreventieforum Forums Jurisprudentie en wetgeving wijziging binnen inrichting

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • jacques claessen
  Bijdrager
  Post count: 2
  #1859 |

  Hoe moet je omgaan met kleine (ondergeschikte) wijzigingen in een inrichting waarvoor een gebruiksvergunning is verleend? Tot nu toe vroegen wij een nieuwe tekening parafeerde deze en stopte deze bij de vergunning. Hierdoor wordt de tekening natuurlijk niet formeel een onderdeel van de vergunning maar een nieuwe vergunning laten aanvragen is eigenlijk teveel van het goede. Je zou ook kunnen zeggen wijziging op verzoek van vergunninghouder maar moet je dan leges berekenen?

  jano
  Bijdrager
  Post count: 222

  kijk in de gemeentelijke leges-verordening.

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  2.116 lid 1b van het Gebruiksbesluit, ‘B&W kunnen wijzigen op verzoek van de vergunninghouder’. Een wijziging is ALTIJD een uitgeschreven besluit, waarbij het nieuwe besluit het oude (gedeeltelijk) vervangt.

  Wanneer je geen kopje ‘wijzinging gebruiksvergunnnig’ in je legesverordening hebt staan, zou je het misschien nog onder het kopje ‘niet gespecificeerde besluiten’ kunnen laten vallen. Maar zoals je al zegt zal het meestal gaan om ondergeschikte wijzigingen waarbij je de grondslag van de vergunning hetzelfde houdt. Of je daar dan geld voor moet vragen…

  Ander verhaal wordt het wanneer er een gebruikswijziging plaatsvindt, dan moet je eigenlijk zeggen dat er een nieuwe gebruiksvergunning aangevraagd moet worden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.