Brandpreventieforum Forums Bouw Vuurwerk opslag <1000 kg vergunningsvrij?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222
  #818 |

  Ik ben niet helemaal thuis in het vuurwerk verhaal… maar klopt dit??? Als ik het vuurwerkbesluit lees moet er toch een sprinklerinstallatie aangelegd worden…. :roll:

  http://alkmaar.sp.nl/bericht/21759/0712 … ingel.html

  Buurtonderzoek vuurwerkverkoop baansingel

  05-12-2007 • De groenteboer op de hoek van de Baansingel / Catsstraat is van plan om vuurwerk te gaan verkopen. Dat kan zonder vergunning, als je tot 1000 kilo in de winkel hebt liggen, en na controle door de brandweer van de opslag. Dat er mensen boven de winkel wonen doet niet ter zake, en van andere bezwaren van buurtbewoners hoeft een ondernemer zich in principe niets aan te trekken. Het lijkt er echter op dat de buutbewoners in de omgeving helemaal niet zitten te wachten op dit vuurwerkverkooppunt. Wijkraad Oud Overdie, woonbotenvereniging Waterfront, VVE Baansingel, D66 en SP gaan de meningen in de buurt inventariseren en handtekeningen ophalen.

  Wijkraad Oud Overdie, woonbotenvereniging Waterfront, VVE Baansingel, D66 en SP zijn tegen de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk in woonwijken

  * vanwege de onrust en troep van het vuurwerk in de directe omgeving van het verkooppunt
  * vanwege de onrust bij de direct omwonenden door vermeend explosiegevaar
  * omdat het specifiek met betrekking tot de baansingel gaat om een straat waaraan houten woonboten liggen die extra brandgevaarlijk zijn
  * omdat de verkoop van vuurwerk op deze plek in tegenspraak is met de wens van de gemeente om van de probleemwijk Overdie een veilige prachtwijk te maken.

  Daarnaast maken we ook bezwaar tegen de geheimzinnigheid waarmee de komst van het vuurwerkverkooppunt gepaard is gegaan. We verwachten dat bij een dergelijke ingrijpende ontwikkeling in de wijk in ieder geval de wijkraad en de direct omwonenden vooraf geïnformeerd worden.

  louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825

  Dat heb je goed gelezen. 8)

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.