Brandpreventieforum Forums Bouw Vluchten via ander compartiment en perceel

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • jansen
  Bijdrager
  Post count: 81
  #1852 |

  Een bestaand pand heeft op het moment een vluchttrap aan de zijkant welke uitkomt tussen het pand van de buurman. Nu wil de buurman uitbreiden en hierdoor komt de bestaande vluchtmogleijkheid in het pand van de buurman te liggen. Onderling hebben deze al afgesproken dat er gevlucht mag worden door zijn pand/object.

  Persoonlijk zeg ik dat dit niet mogelijk is gezien de buurman deze nooduitgang kan blokkeren. Immers hier is geen toezicht op. Ik heb het bouwbelsuti doorlopen maar kan nergens vinden dat dit niet mag. Heeft iemend hier een oplossing voor. Juridisch is tussen de buurmannen alles op papier gezet, zodat ze gebruik mogen maken van deze vluchtroute.

  ab
  Bijdrager
  Post count: 205

  Rookvrije vluchtroute loopt naar het aansluitende terrein!?
  Enkel en alleen over vloeren, trappen en hellingbanen1?
  Maar wat is het probleem als het geregeld is, er wordt aan de doelstelling veilig vluchten voldaan. Nu alleen misschien nog de juiste voorzieningen treffen zodat de vluchtroute ook te allen tijden gebruikt kan worden!

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  …gezien de buurman deze nooduitgang kan blokkeren. Immers hier is geen toezicht op.

  Toezicht door wie? De brandweer? Maar die is toch niet eerstelijns verantwoordelijk voor een gebouwniveau, dat is de eigenaar! En de mogelijkheid om een deur dicht te zetten is er altijd, ook MET toezicht. Of je moet 100% van de tijd daar iemand neerzetten die de boel in de gaten houdt.

  Wanneer de eigenaren er op een dusdanig serieuze manier mee bezig zijn dat ze het ook notarieel laten vastleggen, lijkt het mij een prima oplossing. Enige wat je dan inderdaad nog moet controleren is of de voorzieningen aan die vluchtdeur getroffen zijn om haar altijd te kunnen gebruiken, ook wanneer de bedrijven bijvoorbeeld niet gelijktijdig in gebruik zijn.

  Probleempje wat je wel nog zou kunnen krijgen: wanneer er in het ‘donorpand’ een nieuwe eigenaar komt, en die wil het contract niet doorzetten… Dan zul je als eigenaar van het andere pand iets anders moeten gaan verzinnen om je ontvluchting alsnog geregeld te krijgen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.