Brandpreventieforum Forums Bouw vergunningsplicht activiteit bouwen bij wijziging BC ogv PGS

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • helga
  Bijdrager
  Post count: 12
  #2771 |

  Beste mensen,

  Indien bij een aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit milieu op grond van PGS15 een brandcompartiment dient te worden aangebracht dient dan tevens een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen te worden aangevraagd op grond van Besluit omgevingsrecht bijlage II HIII artikel 3 lid 8 onderdeel B?
  Immers de indeling in brandcompartimentering wijzigt.

  En indien dit het geval is dient dan deze activiteit bouwen dan alleen getoetst te worden aan voorschriften bouwbesluit 2012? Bouwbesluit 2012 omvat geen specifieke bouwvoorschriften voor opslag gevaarlijke stoffen meer in tegenstelling tot Bouwbesluit 2003.

  Alvast bedankt voor jullie reactive,

  Groetjes

  Helga

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Zie ook mijn antwoord op bouwhelp.nl op deze zelfde vraag:

  Yep, de twee activiteiten zijn zelfs onlosmakelijk verbonden, dus ze MOETEN in dezelfde aanvraag worden aangevraagd. Op dat moment toets je de bouwcomponent aan het Bouwbesluit, wat voor het brandcompartiment weinig schrikbarends zal opleveren. De milieucomponent heeft zijn eigen eisen vanuit de Wmb en de PGS, dus op grond daarvan zul je wellicht een pakket strengere eisen aan je compartimentering krijgen.

  Strengste eis geldt.

  Ook zul je misschien nog met explosieveiligheid te maken krijgen, dat geeft ook een leuke koppeling tussen milieu (omgevingsveiligheid) en bouw (constructieve veiligheid)

  helga
  Bijdrager
  Post count: 12

  Bedankt voor je reactie.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.