Brandpreventieforum Forums Bouw Toegang tot veiligheidstrappenhuis

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • theo van de velde
  Bijdrager
  Post count: 1
  #513 |

  Hallo,

  Wij wonen in een appartementencomplex (Armada Den Bosch) met een zgn. veiligheidstrappenhuis. De open gallerijen (niet-besloten ruimtes) op de verdiepingen geven toegang tot dit trappenhuis en op de beganegrond via de hal naar BUITEN. Onder het gebouw bevinden zich de bergingen en een parkeerkelder (2 lagen). Het trappenhuis van de parkeerkelder/bergingen komt op de beganegrond BUITEN uit. Het is daarom niet mogelijk om met de trap van een verdieping rechtstreeks naar de parkeerkelder te gaan (vv). Fysiek loopt de trap echter door, maar er staat op de beganegrond dus een muur tussen beide trap-delen.

  Nu begrijp ik (als leek) dat een veiligheidstrappenhuis alleen maar vanuit niet besloten ruimtes toegankelijk mag zijn. Een deur plaatsen in de muur op de beganegrond (waardoor het trappenhuis fysiek doorloopt vanuit kelder naar de verdiepingen) lijkt dus geen optie, maar is hier een brandwerende deur geen oplossing?

  Tussen parkeerkelder/bergingen en trappenhuis bevindt zich op -1 en -2 al een branddeur, en bij een eventuele brand in de kelder kan men het pand via de (blijvende) verbinding naar buiten verlaten.

  bedankt voor je reactie.

  Theo

  duiveltjeduiveltje
  Bijdrager
  Post count: 417

  Nee, dit wordt soms wel geaccepteerd als de verbinding als sluis wordt uitgevoerd. Twee brandwerende deuren met een tussenruimte van tenminste 2 meter.

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  Dit wordt bij ons NOOIT geaccepteerd…. Een veiligheidstrappenhuis is een oplossing voor het niet aanwezig zijn van een tweede vluchtroute. Dit betekent dat als het veiligheidstrappenhuis volkomt met rook je een groot probleem heb. Dusssssss helaas, ook niet met een sluit… Als bewoners één deur openzetten omdat ze met hun boodschappen erdoorheen moeten… waarom zouden ze dan ook niet de tweede, nog lastiger deur, openzetten… :roll: :evil: Een preventiemedewerker die hiervoor toestemming geeft weet echt niet waar hij/zij mee bezig is…. :evil:

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.