4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • richard visser
  Bijdrager
  Post count: 325
  #2062 |

  Is het toegestaan om meer melders te plaatsen dan dat de NEN2535 voorschrijft?

  Soms zie je wel eens dat er op een klein stukje veel melders zijn bevestigd, je zou zeggen dat je hierdoor beter en sneller detecteerd, maar ook bestaat er een grotere kans op onechte en ongewenste meldingen.

  Is er ergens een regeltje waarin er omschreven wordt dat het niet mag?

  leon rijsdijk
  Bijdrager
  Post count: 48

  Je omschrijft het zelf al er bestaat kan op meer meldingen dan is toegestaan en dit is dus voorgeschreven in de prestatie eis onechte, ongewenste meldingen.

  u2fireman
  Bijdrager
  Post count: 23

  maar volgens mij staat er nergens dat het niet mag… want als het systeem goed werkt en je hebt geen onechte meldingen voldoe je gewoon aan die prestatie-eis…

  ab
  Bijdrager
  Post count: 205

  Meer is altijd toegestaan. De norm is geschreven op basis van een minimale aanwezigheid van een aantal automatische melders, waarbij er een relatie ligt tussen het te bewaken oppervlak, de maximale bewakingsoppervlakte van de melder mede in relatie tot de hoogte etc.
  Doelstelling moet zijn dat de oppervlakte in zijn geheel bewaakt wordt.

  De responstijd voor alarmering kent echter een maximaal uitgangspunt, dus binnen zoveel tijd, of bij een brandproef, voordat het beproevingsmateriaal is opgebrand.

  Met meer melders wordt je bewakingsoppervlakte per melder kleiner, maar aan de doelstelling voor bewaking wordt voldaan. Ook zal de responstijd voor alarmering met meer melders eerder zijn dan maximaal is toegestaan, dus daar voldoe je ook aan.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.