Brandpreventieforum Forums Sprinklerinstallatie NFPA en NEN Substituten voor sprinklerinstallaties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • lewstherin
  Bijdrager
  Post count: 1
  #989 |

  Hoi,

  Voor mijn stage ben ik bezig om sprinklerinstallaties een beetje in kaart te brengen voor een bouwbedrijf in het zuidoosten van het land. Waar het met name omgaat is welke andere mogelijkheden zijn er, dus wat wordt er gekozen als er geen sprinklerinstallatie geplaatst wordt? De substituten dus.

  Alvast bedankt

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  beheersbaarheid-van-brand-f12/download-beheersbaarheid-van-brand-2007-t517.html

  In deze link vindt je de Methode Beheersbaarbaarheid van Brand. Hierin worden verschillende maatregelenpakketten behandeld waarmee je kunt aantonen dat je grote brandcompartiment (groter dan de 1000 m2 uit het bouwbesluit) toch beheersbaar is voor de brandweer, en dus geen probleem vormt.

  Sprinklertoepassing is een van de genoemde maatregelenpakketten, hiermee kan de grootst mogelijke oppervlakte worden gerealiseerd. Tegelijk zal het echter ook een van de duurdere oplossingen zijn.

  vergelijk ze maar eens.

  de pet
  Bijdrager
  Post count: 65

  Naast de in Beheersbaarheid van brand genoemde alternatieven (die geen brandblus/beheersinstallaties zijn) zijn er ook nog andere vaste blusinstallaties zoals blusgasinstallaties, schuimblusinstallaties, watermistinstallaties, poederblusinstallaties en aerosolblusinstallaties. En er zijn ook zuurstofreductie-installaties.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.