Brandpreventieforum Forums Brandmeldinstallatie en Ontruimingsinstallatie Sturing deurvastzetinrichting wel of niet Stand alone

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • john verhoeven
  Bijdrager
  Post count: 3
  #1749 |

  Als er in een pand, welke voorzien is van een Brandmeld-/ontruimingsinstallatie, zich deuren bevinden welke bij brand-/rookontwikkeling automatisch moeten sluiten, moeten de rookmelders en sturing van vastzetinrichting dan verplicht op de BMI worden aangesloten of mag dit ook Stand alone zijn.

  –kruisje–
  Bijdrager
  Post count: 665

  ls er in een pand, welke voorzien is van een Brandmeld-/ontruimingsinstallatie, zich deuren bevinden welke bij brand-/rookontwikkeling automatisch moeten sluiten, moeten de rookmelders en sturing van vastzetinrichting dan verplicht op de brandmeldinstallatie worden aangesloten of mag dit ook Stand alone zijn.

  Beide oplossingen zijn toegestaan.

  remko van gageldonk
  Bijdrager
  Post count: 2

  Gaat dit dan wel goed? Als er dus in de nabijheid van zo’n stand alone systeem brand uitbreekt, dan zal inderdaad de deurvastzetinrichting ontgrendelen, maar de brand zelf zal verder niet geregistreerd worden door de brandmeldinstallatie en zal er dus ook geen ontruimingsalarm of doormelding plaatsvinden!!!

  Ik kan hiervan ook niets in de normen vinden!!!

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. In de ruimtes voor en achter de gestuurde deur zal waarschijnlijk ook wel detectie aanwezig zijn, die is alleen niet gekoppeld aan de deur. Twee onafhankelijke systemen dus.

  johan
  Bijdrager
  Post count: 621

  Beide oplossingen zijn toegestaan, maar het voordeel van het opnemen van de sturing van deuren bij de BMi is dat deze worden opgenomen in de certificering en het beheer en controle conform de NEN 2654 waardoor de faalkans op langere termijn wordt beperkt.

  kruislijst
  Bijdrager
  Post count: 1128

  opnemen van de sturing van deuren bij de brandmeldinstallatie is dat deze worden opgenomen in de certificering

  Moet je wel doormelding hebben (en daar wil men net van af!). :F:

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.