3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • ronr
  Bijdrager
  Post count: 91
  #1464 |

  Goedenmorgen,

  In ons pand met gezondheidsfunctie met niet zelfzaamreddende mensen!Hebben we een bmi en ontruiming met gesproken woord.
  De bmi is nog niet gecertificeerd, maar daar zijn we volop mee bezig en dat zal binnenkort wel voor elkaar zijn.
  Echter de ontruimingsinstallatie die daar zit heeft, op dit moment, geen onderhoud en er zijn ook geen documenten te vinden waarin de eisen mbt deze ontruiming zijn neergelegd.
  Waaraan dient de ontruiming te voldoen om certificering van de bmi niet in de weg te staan. Anders gezegt, kan de ontruiming een struikel blok vormen voor certificering BMI?
  In het PvE van de BMI wordt de ontruimingsinstallatie vermeld.

  Alvast bedankt voor de hulp.

  Gr Ron

  j. nieuwland
  Bijdrager
  Post count: 801

  1: een ontruimingsalarminstallatie kan niet worden gecertificeerd, hiervoor bestaat (nog) geen certificeringsregeling.

  4.2 Type A, C (niet geïntegreerde installaties) · Vaststellen of ontruimingsalarminstallatie geactiveerd wordt n.a.v. activering brandmeldinstallatie.· Indien niet het geval; vaststellen of interface (relais) / leveringsdeel branddetectiebedrijf functioneert. Indien afwijkingen aan leveringdeel, dan deze herstellen. Geen certificaat uitreiken als er (nog) sprake is van afwijkingen ten aanzien van interface / levering.In overige gevallen in rapport van oplevering / onderhoud melden dat ontruimingsalarminstallatie ondanks sturing niet activeert + reden (indien mogelijk).Uitreiken van certificaat door bedrijf als leveringsdeel in orde.

  2:Bovenstaande een citaat uit het Rapport van Oplevering. Hieruit kan geconludeerd worden dat -indien de ontruimingsalarminstallatie niet deeluitmaakt van de levering van het branddetectiebedrijf- de brandmeldinstallatie gecertificeerd zou kunnen worden. (conform regeling BMI 2002).

  3:Gezien de gebruiksfunctie zou het best mogelijk zijn dat deze installatie geinspecteerd zal worden door een geacrediteerde inspectieinstelling. De ervaring die ik daar mee heb is dat de doelmatigheid van de installatie(s) ook beoordeeld wordt en dat men de installatie afkeurt indien de ontruimingsalarminstallatie niet functioneert, ondanks het feit dat de "uitgaande contacten" naar behoren functioneren.

  4: Binnen ons (branddetectie)bedrijf wordt in de (door ons toegepaste) praktijk geen certificaat verstrekt indien sprake is van een niet-funtionerende brandbeveiligingsinstallatie (en dus de ontruimingsalarminstallatie).

  5: Een ontruimingsalarminstallatie wordt geeist (vanuit gebruiksbesluit) indien een brandmeldinstallatie vereist is. Deze ontruimingsalarminstallatie MOET dus functioneren. Hiervoor moet een PvE opgesteld worden en de installatie moet worden geaccepteerd door de bevoegde autoriteit (NEN2575).

  J. Nieuwland

  ronr
  Bijdrager
  Post count: 91

  Goedenmorgen,

  Dit is een duidelijk antwoord, ik ga er mee aan de slag.
  Hartstikke bedankt voor je uitgebreidde verhaal

  groet Ron

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.