2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • dirk sommers
  Bijdrager
  Post count: 17
  #1679 |

  Ik zit met het volgend probleem binnen "beperking aan het stapelen van brandcompartimenten".
  Ik heb een gebouw van 3 bouwlagen, allen 2000 m² groot. De BG en de 1e verdieping staan in open verbinding met elkaar middels een open trap. De 2e verdieping is een kantoorlaag uitgevoerd als een ander brandcompartiment van voldoende wbdbo.
  Middels BvB is berekend, binnen maatregelpakket I, dat de BG en de 1e verdieping als één brandcompartiment gezien kan worden. Maar mag hier bovenop dan nog een verdieping gebouwd worden met een kantoorfunctie.
  Art. 3.5.1 zegt dat er maximaal 2 BvB-bouwlagen, BG en 1e verdieping, op elkaar gebouwd mogen worden en dat er verder geen opbouw meer mag plaats vinden, ook niet een ander/normaal brandcompartiment.
  Art. 3.5.4 zegt dat er boven een BvB-compartiment, BG en de 1e verdieping vormen dus samen één BvB-compartiment, volgens fig. 3.3 wel een kantoor op gebouwd mag worden.

  Welk artikel tackled welke.

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Tja, dat artikel is de enige plek waar de term BvB-bouwlaag terugkomt… En wanneer je tabel 3.2 bekijkt lijkt het alsof ze die term fout gebruiken en er geen twee BvB-COMPARTIMENTEN op elkaar gestapeld mogen worden hoger dan 15 mtr. …

  Wanneer je onderin tabel 3.2 kijkt lijkt het allemaal duidelijk te worden. Je mag een BvB compartiment naar keuze zonder beperking optoppen met ‘normale’ compartimenten, of je mag het optoppen met 1 BvB compartiment en daarna niets meer. In dat laatste geval mag de inwendige hoogte van die twee samen maximaal 15 mtr. zijn.

  Jouw situatie zou dus kunnen mits je totale inwendige hoogte van je gebouw niet meer is dan 15 mtr.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.