4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222
  #955 |

  Als ik het goed heb moet je toch een rookmelder in het aanzuigkanaal van de LBI plaatsen die de installatie uitschakelt als hij rook aanzuigt?

  http://www.tctubantia.nl/regio/almelo/2 … keling.ece

  Evacuatie Twenteborg na rookontwikkeling

  maandag 10 maart 2008 | 18:56 | Laatst bijgewerkt op: maandag 10 maart 2008 | 19:44
  Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

  ALMELO – Het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo kampte maandagavond met flinke rookontwikkeling. Er werd in eerste instantie groot alarm geslagen. Brandweer uit diverse regio’s was aanwezig en de gehele Zuid-vleugel is geëvacueerd.

  De enorme rookontwikkeling ontstond door een drooggelopen V-snaar in de luchtverversingsmotor. Normaal gesproken gaat de rook het pand uit, maar werd nu door de wind het pand weer in geblazen.

  –kruisje–
  Bijdrager
  Post count: 665

  nee hoor staat in geen norm

  voor een ziekenhuis wel verstandig om dit te doen, ook in het kader van externe calamiteiten en het voorkomen van contaminatie van het binnen klimaat.

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  nee hoor staat in geen norm

  voor een ziekenhuis wel verstandig om dit te doen, ook in het kader van externe calamiteiten en het voorkomen van contaminatie van het binnen klimaat.

  Uit de ‘:wink: Brandveiligheidsinstallaties van de NVBR:

  (…)
  5. Sturing

  Hiervoor geldt het volgende:

  1. Met uitzondering van een lokaal luchtbehandelingssysteem dient bij alle systemen, in geval van een (brand)melding, de gehele installatie in de hoogste stand te worden ingeschakeld. De schakelingen moeten preferent uitgevoerd worden, dat wil zeggen dat ze voor moeten gaan op alle andere commando’s, zodanig dat het luchttransport gewaarborgd blijft.
  Toelichting:

  2. In geval van brand mag de benodigde toevoerlucht niet afkomstig zijn uit een ander rook- of brandcompartiment. In principe dienen toevoer- en afzuigventilatie elkaar binnen een rook- of brandcompartiment in evenwicht te houden, zodat door rook- of brandscheidingen geen lucht wordt verplaatst. De afgezogen lucht moet rechtstreeks naar buiten worden afgevoerd en de toegevoerde lucht moet volledig uit buitenlucht bestaan (100% ventilatie).
  Toelichting:

  3. De af- en toevoerroosters moeten zodanig zijn geplaatst dat eventuele afgevoerde rook niet kan worden aangezogen.
  Toelichting:
  In die gevallen waarin dit gevaar duidelijk aanwezig is, moet met behulp van bijvoorbeeld een ‘rookschakelaar’ in het aanzuigkanaal het gehele ventilatiesysteem worden uitgeschakeld. Daarnaast kan het in omvangrijke luchtbehandelingssystemen ontoelaatbaar zijn om in geval van rookontwikkeling binnen het systeem, bijvoorbeeld in de luchtbehandelingsunit, deze rook door het gehele complex door middel van toevoerkanalen te verspreiden. Ook in dit geval moet met een rookschakelaar (kanaalmelder) het ventilatiesysteem worden uitgeschakeld. De noodzaak hiervan zal per object moeten worden bezien.

  –kruisje–
  Bijdrager
  Post count: 665

  t de ‘richtlijn’ Brandveiligheidsinstallaties van de NVBR:

  had het ook over norm:P, en NVBR boek is gelukkig geen norm, gezien sommige onzin die erinstaat.

  boek is een richtlijn met in dit geval een wijs advies, maar voor een kantoortje van niets, beetje dure eis. Voor een ziekenhuis een wijs advies.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.