Brandpreventieforum Forums Brandmeldinstallatie en Ontruimingsinstallatie regeling BMI (certificering) wel of niet van toepassing?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • royv
  Bijdrager
  Post count: 2
  #1620 |

  Conform artikel 2.2.1 lid 9 van het gebruiksbesluit heeft een BMI met een doormelding naar de RAC een certificaat conform de regeling brandmeldinstallaties van het CCV.
  Hieruit concludeer ik dat alle brandmeldinstallaties zonder doormelding uiteraard moeten voldoen aan de NEN normen maar niet aan de regeling bmi van het CCV.
  Sterker nog; dus alle ontwerp stukken welke het CCV nu aan het ontwikkelen is zijn juridisch alleen van toepassing bij een doormelding?

  –kruisje–
  Bijdrager
  Post count: 665

  Conform artikel 2.2.1 lid 9 van het gebruiksbesluit heeft een brandmeldinstallatie met een doormelding naar de RAC een certificaat conform de regeling brandmeldinstallaties van het CCV.
  Hieruit concludeer ik dat alle brandmeldinstallaties zonder doormelding uiteraard moeten voldoen aan de NEN normen maar niet aan de regeling brandmeldinstallatie van het CCV.
  ?

  Voorlopig worden er alleen certificerings eisen gesteld aan installaties die doormelden naar de brandweer.

  Sterker nog; dus alle ontwerp stukken welke het CCV nu aan het ontwikkelen is zijn juridisch alleen van toepassing bij een doormelding

  Idd zijn die niet van toepassing op installaties die niet doormelden. Het CCV ontwikkeld en beheerd ook stukken die betrekking hebben op andere installaties (b.v sprinkler). Deze kan je gebruiken om in het kader van gelijkwaardigheid te gebruiken om aan te tonen dat jouw systeem ‘goed is’. Mogerlijk dat er in de toekomst wel in de regelgeving naar verwezen gaat worden.

  zowie
  Bijdrager
  Post count: 39

  Het enige verschil in wél en géén certificaat is dat procedure en verantwoordelijkheden met als doel de kwaliteit conform de regeling zijn vastgelegd. Het product brandmeldinstallatie dient met of zonder certificaat aan dezelfde eisen te voldoen bij aanleg én bij onderhoud. E.e.a zoals vastgelegd in de installatie en brandnormen maar ook (vanuit de verantwoordelijkheid van de werkgever) in de ARBO wet.
  Wordt de installatienorm- en onderhoudsnorm niet goed nageleefd (met of zonder certificaat maakt dus geen bal uit) dan heb je bij gevolgschade in de ARBO wet een vangnet dat de principaal kan worden aangepakt. Juristen smullen hiervan.
  LET OP: Dat de overheid de regels beperkt, houdt dus niet in dat er minder regelgeving is. De verantwoordelijkheid wordt hierbij aan de markt overgelaten!!!

  j vroon
  Bijdrager
  Post count: 89

  Zowie,

  Het is nog eenvoudiger.

  Er is een uitspraak van het CCV waarin wordt gesteld dat een ieder die werkt onder de Regeling Brandmeldinstallaties 2002 (of later) geacht word op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving en normeringen en moet dienovereenkomstig werken.
  Met andere woorden, men is b.v. erkend detectiebedrijf onder diezelfde regeling, mag men ook geen installaties aanleggen die niet voldoen aan diezelfde regeling. Men moet immers de regels kennen en toepassen.

  zowie
  Bijdrager
  Post count: 39

  Vreemde reactie…..Immers geen doormelding, geen certificaat (dus kán je niet volgens de regeling werken). Met dank aan de overheid. M.i. zou elke BMI gecertificeerd moeten worden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.