Brandpreventieforum Forums Bouw Rechtszaak om brandveilige stallen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222
  #1500 |

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4321 … html?p=3,1

  vr 03 jul 2009, 20:15 | lees voor
  Rechtszaak om brandveilige stallen

  AMSTERDAM/BOXMEER – Wakker Dier stapt naar de rechter om de bouw van stallen in Boxmeer te laten stilleggen. Volgens de organisatie zijn die brandgevaarlijk. De Brabantse gemeente heeft eerder geen gehoor gegeven aan een oproep van Wakker Dier om de bouwplannen van de vier varkensstallen van duizenden vierkante meters aan te passen. Daarom stapt de organisatie naar de rechter met de eis dat de bouw van de stallen wordt stilgelegd.

  Volgens Wakker Dier is er geen goede wetgeving over de brandveiligheid van varkensstallen. Er is wel een landelijke wettelijke leidraad dat dierenverblijven niet groter mogen zijn dan 2500 vierkante meter, maar dat vinden de dierenactivisten niet voldoende. De organisatie hoopt met deze rechtszaak een juridisch precedent te scheppen over de brandveiligheid van dierenstallen.

  Het schorsingsverzoek moet binnen zes weken voor de rechter komen. Volgens Wakker Dier kwamen er vorig jaar bijna drieduizend varkens, 90.000 kippen, een half miljoen vissen en 110 schapen om bij grote stalbranden. In de nacht van donderdag op vrijdag kwamen 2500 varkens om het leven bij een grote brand in stallen in het Limburgse Ospel.

  Volgens de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) is het aan de politiek om te beslissen of de wet- en regelgeving verandert. [accentueren]De NVBR deelt de zorg van Wakker Dier, maar kan volgens een woordvoerder verder weinig doen.[/accentueren]

  Wakker Dier pleit voor het opdelen van de stallen in compartimenten. Hierdoor kan altijd nog een deel van de dieren worden gered als een ander compartiment in brand staat.

  emiel van rossumemiel van rossum
  Sleutelbeheerder
  Post count: 950

  Zie ook het nieuwsitem hier over: http://www.brandpreventieforum.nl/nieuw … allen.html

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  In aanvulling op het nieuwsartikel. Er is zelf bij een aantal brandweermensen in NL de discussie of het redden van mensen wel een taak is voor de brandweer… :roll: :roll: http://www.hulpverleningsforum.nl/forum … 747.0.html, laat staan dat dit soort mensen zich waarschijnlijk druk gaan maken over dieren… :evil:

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.