Brandpreventieforum Forums Brandweer Overig OPROEP: Allerlaatste kans examen BM Preventie module 504

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • m kleijne
  Bijdrager
  Post count: 2
  #2457 |

  Beste forumleden,

  In overleg met Emiel van Rossum (forumbeheerder) de volgende oproep:

  Het Nbbe heeft besloten om de 3-jarige overgangsregeling voor de opleiding Brandmeester preventie module 504 te schrappen met de inwerkingtreding van het Bouwbesluit 2012. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om, zoals eerder gecommuniceerd, gedurende 3 jaar een herexamen voor de opleiding Brandmeester preventie te doen op basis van het Bouwbesluit 2003. En daarmee vervalt dus ook de mogelijkheid om de opleiding die mensen zijn gestart nog ooit af te maken. Het gaat hier over circa 100 à 200 personen die voor het praktijk ofwel het theorie-examen nog niet zijn geslaagd.

  Als opleider hebben wij in samenwerking met een veiligheidsregio ons daar hevig tegen verzet, echter zijn wij niet in staat geweest om het tij te keren. Het Nbbe heeft met de inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit 2012 besloten geen examens meer te organiseren op basis van het Bouwbesluit 2003 en aangezien de examen 504O en 504OW zijn vervangen door een zeer uitgebreide proeve van bekwaamheid kun je ook niet zonder meer overstappen naar de nieuwe leermethode. (Medewerker brandpreventie) Om de groep herexamenkandidaten toch tegemoet te komen is in overleg met het Nbbe besloten om in samenwerking met het exameninstituut Certoplan nog éénmaal een examenronde voor Brandmeester preventie module 504 te organiseren dat men kan afsluiten met een Certoplan certificaat.

  Vanuit het Nbbe wordt op dit moment gekeken of dit eventueel kan worden aangevuld met een deelcertificaat van het reeds behaalde examenresultaat.

  Graag biedt de Falck Academy (http://www.falckacademy.nl) deze personen de allerlaatste kans aan om (her)examen te doen bij Certoplan voor één of beide onderdelen van het examen Brandmeester Preventie module 504 op basis van het Bouwbesluit 2003/Gebruiksbesluit 2008.

  Op deze dag is het mogelijk om zowel voor het theorie gedeelte (504OW) als het praktijkgedeelte (504O) examen af te leggen. Mensen kunnen zich tot inschrijven bij ons voor deelname aan één of beide onderdelen van het allerlaatste examen Brandmeester Preventie module 504.

  Een oproep aan u allen om dit landelijk te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te informeren hierover. Dit is om je opleiding Brandmeester preventie module 504 met goed gevolg af te ronden.

  Bedankt voor jullie aandacht en medewerking!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.