Brandpreventieforum Forums Gelijkwaardigheid algemeen Opleidingen Fire safety engineering

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • emiel van rossumemiel van rossum
  Sleutelbeheerder
  Post count: 950
  #1178 |

  Zover ik weet hebben we hier in Nederland twee opleidingen op het gebied van Fire safety engineering. We hebben de post HBO opleiding Fire safety engineering van Windesheim hogeschool en het uistroomprofiel Fire safety engineering van de deeltijd opleiding engineering van Hanze hogeschool.

  Ik overweeg zelf een van de opleidingen te gaan volgen, maar ben nog in dubio welke het beste voor mij zou zijn en of ze wel echt zinvol zijn.
  Vragen die in mij opkomen zijn:

   [*]Wat zijn de inhoudelijke verschillen tussen de twee opleidingen?[/*:m]
   [*]Hoe diep word er nu echt ingegaan op de technieken die bij fire safety engineering om de hoek komen kijken? Word er bijvoorbeeld met CFD gerekend, een vultijdenmodel berekening of ontruimings simulatie gemaakt? Of gaat het alleen over dat het bestaat en kan?[/*:m]
   [*]Zijn er nog andere initiatieven op dit vlak in ontwikkeling?[/*:m][/list:u]

   Wie kan mij hier het een en ander over vertellen?

  jarnold ter meer
  Bijdrager
  Post count: 252

  Beste Emiel. Ik heb de algemen informatie van beide opleidingen even bekeken en kom daarmee net als jou ook niet echt verder. De info is gewoon te algemeen. Maar volgens mij heeft Joachim de FSE opleiding via Windesheim gevolgd als ik me niet vergis. Probeer hem eens te benaderen, hij kan je vast iets meer vertellen over de FSE opleiding van Windesheim.
  Daarnaast weet ik dat de leiding van de FSE opleiding van Windesheim in handen is van Ruud van Herpen van Adviesburo Nieman in Zwolle. Ook weet ik dat Ruud van Herpen tevens betrokken is bij de opleiding in Groningen. Je kunt hem natuurlijk altijd proberen te bellen…
  Als je iets wijzer bent geworden laat je het dan even weten? Ik ben ook zeer benieuwd naar de verschillen in studieduur en diepgang. :adviseur:

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Wat mij het grote verschil lijkt, is dat het bij Windesheim een ‘losse’ introductiecursus is (wel lekker diepgaand), en dat het bij die ander een specialisatie van een opleidingstraject is.

  Wanneer je ze los volgt, lijkt het verschil me verwaarloosbaar, hoe dat zit wanneer je de hele opleiding met deze specialisatie volgt, weet ik niet. Het lijkt me dat je in dat laatste geval wel een echte bachelor (BSc?) haalt.

  jano
  Bijdrager
  Post count: 222

  Ik heb de opleiding bij Windesheim (nieman) gevolgd. De opleiding is overigens best wel pittig. Na de opleiding ga je iets anders denken over brandveiligheid (niet meer in het hokje van het BB).

  emiel van rossumemiel van rossum
  Sleutelbeheerder
  Post count: 950

  Heeft er nog iemand inside info over de Hanze opleiding?

  hassebassie
  Bijdrager
  Post count: 10

  Zijn er mensen die zich in hebben geschreven voor de curcus van Windesheim welke in maart gaat starten?
  Ik sta ingeschreven voor de curcus en ben benieuwd of er ook nog andere forumgebruikers deze opleiding gaan volgen.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.