Brandpreventieforum Forums Bouw opbergkasten in rook-/brandvrije vluchtroute

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • bart
  Bijdrager
  Post count: 25
  #2355 |

  Ik heb de volgende vraag. In een hotel wil men in de rook-/brandvrije vluchtroute kasten inbouwen. Deze hebben een grootte van 3 bij 1 meter, en zijn alleen bedoelt om de poetskarren in te plaatsen. Per gang komen er 3 kasten. Dienen deze kasten uitgevoerd te worden als apart brandcompartiment, inclusief detectie?

  ab
  Bijdrager
  Post count: 205

  Ik zou zeggen van wel. Een Br- en Rv vluchtroute ligt niet in een Bc (art. 2.104, lid 3) en een besloten ruimte daarentegen wel (art. 2.104, lid 1).

  jansen
  Bijdrager
  Post count: 81

  Bart,

  Bij volledige detectie is de Nen 2535 vankracht betreffende de projectering.

  7.1.1. Volledige bewaking. uitzondering zijn opslagruimten met een vloeropp < 2m2
  er geen opslag van brandbare materialen plaatsvindt.

  Zou zeggen in de kasten ook detectie

  koolifantkoolifant
  Bijdrager
  Post count: 313

  voor een brand- en rookvrije vluchtroute gelden vanuit BB alleen eisen aan de constructieonderdelen. Echter, vanuit het GB kunnen nadere eisen gesteld worden aan de inrichting (vangnetartikel). In de vroegere MBV stond dat ook de inrichting aan de eisen voor BRVVR moesten voldoen. Die eis is vervallen, maar het is wel realistisch om deze op basis van het vangetartikel te eisen (deregulering noemt men dat :lol: ). Dus dan kun je kijken of de kasten + poetskarren zodanig zijn dat ze aanleiding kunnen geven tot snellere branduitbreiding. de kasten zelf moet geen probleem zijn en de poetskarren hangt er vanaf. ZIjn dat van die machines, dan zal dat lastig te garanderen zijn, maar als het alleen wat staal is ofzo dan gaat dat wel goed. Nadere beschouwing nodig dus. Als je niet aan deze eisen kunt voldoen, dan is het realiseren van een brandscheiding tussen de kasten en de gang de meest voor de hand liggende optie

  It burns us, preciousssss !!!

  bart
  Bijdrager
  Post count: 25

  Inmiddels overleg gehad met de aanvrager. De kasten krijgen een wbdbo van 30 minuten. Geen zelfsluitende deuren, omdat ik er van uit ga dat de deuren toch altijd dicht zijn. In de kasten komt detectie. Bedankt voor de reacties !

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.