5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • jeruw
  Bijdrager
  Post count: 2
  #998 |

  Wij zijn bezig om het maximale aantal ongewenste en onechte meldingen afkomstig van brandmeldinstallaties per gebouw in kaart te brengen. In de NEN 2535 zijn hier prestatie-eisen voor vastgelegd.

  In de NEN 2525 wordt aangegeven dat het maximaal aantal ongewenste en onechte meldingen moet worden wordt bepaald aan de hand van een bepaalde factor in relatie tot de vloeroppervlakte of per 100 puntmelders. Het maximale aantal meldingen is dan vrij eenvoudig te bepalen.

  Nu wordt er echter nog een opmerkingen aan toegevoegd. Deze opmerking luidt:

  De uitkomst van het aantal ongewenste meldingen is maatgevend. De factoren zoals genoemde in de tabel moeten per oppervlakte of aantal melders worden geextrapoleerd om het laagste aantal ongewenste en onechte meldingen per installatie te bepalen.

  Wie kan mij het één en ander verduidelijken omtrent deze opmerking.

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen

  henk van buuren
  Bijdrager
  Post count: 222

  De prestatieeis vermeld wat de interne en externe meldingen mogen zijn welk in overeenstemming met de omvang en de functie is.

  De prestatieeis vermeld als PVE wat bepalend is.
  In het logboek dienen we bij te houden wat voor meldingen er gegenereerd zijn.
  Aan de hand van dit logboek kunnen we berekenen wat de echte uitkomst is.
  Er mogen door het systeem niet meer meldingen gegenereerd worden dan wat het PVE of prestatieeis toestaat. Deze dienen minder te zijn.

  succes

  maurice endepoel
  Bijdrager
  Post count: 1

  De waarrdes zoals deze staan in tabel 3 zijn OF per 100 puntmelders OF per 5.000m2 bewaakte vloeroppervlak.
  Als men nu een gebouw van 10.000m2 bewaakte vloeroppervlaktvoorziet van 300 puntmelders zou je volgens het aantal melders factor 3 mogen toepassen op tabel 3. Echter als je naar de bewaakte vloeroppervlak gaat kijken moet je dus factor 2 hanteren. De opmerking zoals jij deze omschreef zegt dus dat je de laagste uitkomst moet nemen en dat je in dit voorbeeld uit moet gaan van het bewaakte vloeroppervlak.

  Succes

  erik hanskamp
  Bijdrager
  Post count: 18

  Sinds begin 2009 krijgen wij van de verschillende brandweerkorpsen het verzoek het aantal op jaarbasis geaccepteerde loze brandmeldingen op te nemen in het PvE onder 4.3 Prestatie-eis voor ongewenste en onechte brandmeldingen.

  In de NEN 2535 wordt per gebouwsoort factoren gegeven voor het aantal ongewenste en onechte meldingen per 5000m2 bewaakte vloeroppervlakte per jaar of per 100 puntmelders per jaar. De factoren moeten per oppervlakte of aantal melders worden geëxtrapoleerd, maar deze factoren gelden ook als maximum voor één en dezelfde melder per jaar.

  Hieruit leid ik het volgende af:
  Voor brandmeldinstallaties met een kleiner bewaakte vloeroppervlakte dan 5000m2 en minder dan 100 puntmelders gelden dezelfde factoren. Dus of het nu gaat om een installatie met 1 puntmelder of 100 puntmelders het aantal geaccepteerde loze meldingen per jaar is hetzelfde.

  Klopt dit?

  u2fireman
  Bijdrager
  Post count: 23

  @erik,
  volgens mij heb je gelijk. Maakt niet uit of je 1 melder of 100 melders hebt. de prestatie-eis blijft hetzelfde

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.