Brandpreventieforum Forums Sprinklerinstallatie NFPA en NEN Nog steeds problemen met Hi-Ex installaties

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222
  #1218 |

  http://binnenland.nieuws.nl/540002/prob … houden_aan

  Problemen brandblussers houden aan

  (Novum) – Brandblusinstallaties bij grote opslagplaatsen laten nog altijd te wensen over. Dat concludeert de Vrom-Inspectie na een vervolgonderzoek naar bepaalde typen installaties. Gemeentes en provincies moeten volgens de inspectie ingrijpen.

  Vorig jaar bleek uit onderzoek van de inspectie bij 26 grote opslagplaatsen dat de brandveiligheid vaak onvoldoende was, brandblusinstallaties slecht gecontroleerd werden en dat vergunning vaak niet in orde waren. Bij de vervolgcontroles dit jaar bleek de situatie bij bedrijven en toezichthouders nauwelijks verbeterd.

  Het onderzoek richtte zich met name op zogeheten ‘Hi-Ex inside air’ brandblusinstallaties. Bij een brand in afvalverwerkingsbedrijf ATF in Drachten in mei 2000 bleek zo’n systeem niet goed te werken. Er kwamen veel gevaarlijke stoffen vrij. Naar aanleiding van die brand werden de brandblusinstallaties onder de loep genomen.

  De Vrom-Inspectie heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Interprovinciaal Overleg opgeroepen de problemen aan te pakken. Daarnaast is direct een nieuw onderzoek voor volgend jaar aangekondigd.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.