Brandpreventieforum Forums De Koffiehoek Megawolkenkrabber voor Rotterdam

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • emiel van rossumemiel van rossum
  Sleutelbeheerder
  Post count: 950
  #1093 |

  De telegraaf schrijft over een architectenbureau dat plannen heeft een 450 meter hoge wolkenkrabber neer te zetten. Het zou daarmee het hoogste bouwwerk van Europa worden.

  Het pand moet drie keer zo hoog worden als het hoogste gebouw van Nederland, dat momenteel wordt gebouwd aan de Kop van Zuid in Rotterdam. Ter vergelijking: de torens van het World Trade Center gingen ooit 417 meter de lucht in.

  Het bureau Monolab heeft de plannen al redelijk ver uitgewerkt maar is nog wel op zoek naar ontwikkelaars en financiers. Volgens directeur Jan Willem van Kuilenburg zijn de gesprekken in een zeer pril stadium en zijn partijen nog best huiverig gezien de economische situatie. "Terwijl dit juist de tijd is om te investeren", aldus de architect, die samen met een klein team drie maanden aan het plan werkte.

  Het bijzondere aan de City Tower, waarin wonen en werken worden gecombineerd, is dat het in het water ligt legt Van Kuilenburg uit. "Normaal staan torens op een grote parkeergarage. We hebben onze toren vanaf de parking het water in geschoven en op de parking die vrijkwam een extra project met een stedelijk raam en plein op de Maashaven gepland."

  Leuk projectje om brandveilig te krijgen. Zou dit gebouw wellicht de reikwijdte van het SBR boek "Brandveiligheid in hoge gebouwen" overstijgen?

  –kruisje–
  Bijdrager
  Post count: 665

  Leuk projectje om brandveilig te krijgen. Zou dit gebouw wellicht de reikwijdte van het SBR boek "Brandveiligheid in hoge gebouwen" overstijgen?

  Ook voor lagere gebouwen is de SBR richtlijn op veel onderdelen al niet realistisch en bruikbaar, maar wel leuk om hier een brandveiligheids concept voor op te stellen. Weg alle boekjes gewoon iets goeds maken.

  Maar bijkomend leuke uitdaging is dat bij het bouwen langs/op het water in Rotterdam op veel plaatsen rekening gehouden dient te worden met een vloeistof plasbrand op het water, dit geeft leuke voorzieningen in de gevel,

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.