Brandpreventieforum Forums Gebruik kinderdagverblijven-GGD-3 miljoen-???????????

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • distefano
  Bijdrager
  Post count: 51
  #847 |

  Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) steekt 3 miljoen euro extra in de controle van kinderdagverblijven en gastouderbureaus. Dat heeft zij donderdag bekendgemaakt. Het geld gaat naar de gemeentes.
  Door de enorme groei in de kinderopvang hebben de gemeentelijke GGD’s moeite om alles te controleren. Volgens Dijksma zijn er signalen dat de toename van het aantal gastouders ,,negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit”.

  Waar wordt dan op gecontroleerd?? En het geld voor de controle op brandveiligheid dan???? De meeste GGD’s weten niet eens waar ze dan heen moeten kijken, leert de ervaring. Dit blijkt dan als ze al vragen of wij van de brandweer misschien met ze mee willen lopen bij de kinderdagverblijven.

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  De GGD controleert op zaken die met gezondheid te maken hebben, niet zozeer op veiligheid. Er zijn wel raakvlakken natuurlijk (kleinie blusmiddelen, brandveilige inrichting etc.), maar in principe doet de GGD haar eigen ding.

  Ik neem aan dat de problematiek te maken heeft met de zaken waarvoor de GGD de handhavende instantie is, en niet zozeer met de preventieve kant van zaken. De brandweer hoeft niet mee te liften op een geld-infuus van de GGD, andersom werkt het ook zo.

  Neemt niet weg dat gecombineerde controles handig zijn.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.