Brandpreventieforum Forums Bouw Kantoor als apart BC in woonlocatie met zorg

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • arnaud van den brink
  Bijdrager
  Post count: 18
  #49102 |

  Graag jullie mening/reactie op onderstaand.

  In een woonlocatie voor zorg (groepszorgwoning, 24 uurs zorg) liggen aan een lange gang (kopse kanten een vluchtroute, 2-zijdig vluchten) diverse zelfstandige kamers van cliënten (uitgevoerd als beschermde subbrandcompartimenten). Aan deze gang ligt ook een kantoor.

  Dit kantoor wordt gebruikt door de nachtwacht maar ook als kantoorruimte voor overige medewerkers. Kan deze kantoorruimte worden gezien als nevenfunctie van de woonfunctie en hoeft dus niet als apart brandcompartiment uitgevoerd te worden, of kan de kantoorfunctie niet als nevenfunctie worden gezien en dient deze kantoorruimte als apart brandcompartiment te worden uitgevoerd.

  m
  Bijdrager
  Post count: 24

  Formeel is het natuurlijk aan de indiener. Kantoorfunctie als nevenfunctie lijkt mij realistisch en ik verwacht dat de gemeente akkoord zou gaan.

  Houdt er echter rekening mee dat bij een corridorsituatie de corridor tenminste een beschermde vluchtroute zal moeten zijn (d.w.z. in het geval van nieuwbouw). Tussen de corridor en het kantoor is dan al tenminste een rookscheiding nodig.

  arnaud van den brink
  Bijdrager
  Post count: 18

  Dank voor de reactie. In dit geval ligt het kantoor in dezelfde gang naast/tussen de andere kamers. In de regel is het zo dat het beleid bij deze organisatie is dergelijke ruimten als een apart (beschermd sub)brandcompartiment uit te voeren, maar soms is dit bouwkundig of gebruiksmatig wat lastig en dan is het goed het uitgangspunt van het wettelijk voorschrift te kennen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.