Brandpreventieforum Forums Jurisprudentie en wetgeving Jurisprudentie noodverlichting in tenten

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • a verhoeven
  Bijdrager
  Post count: 6
  #1553 |

  Weet iemand of er jurisprudentie bestaat over noodverlichting in tenten en bij welke oppervlakte van tenten dat deze geeist kan worden

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Jurisprudentie krijg je alleen wanneer iemand niet aan een regel voldoet en er een rechtszaak van komt. Wanneer er geen regels zijn, zul je ook geen jurisprudentie krijgen. Eerst maar eens onderzoeken of er regels zijn.

  Om dit soort zaken te regelen (gebruik van inrichtingen) is de brandbeveiligingsverordening verplicht gesteld in de Brandweerwet 1985. De meeste gemeenten werken nog met een sterk verouderde versie hiervan. De VNG wil graag dat alle gemeenten hun brandbeveiligingsverordening aanpassen zodat het Gebruiksbesluit daarin wordt aangestuurd. Wanneer je dat nog niet hebt gedaan ligt het maar net aan de tekst daarvan of je dit soort zaken kunt eisen.

  Maarreh, noodverlichting in een tent… wil je dan gaan voorschrijven dat ze aan de NEN 1010 moeten voldoen, en aan de HELE NEN 1838? Je hebt hier de middelen niet voor, en je kunt er ook niet op handhaven. Wat voor nut heeft de regel dan?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.