Brandpreventieforum Forums Gelijkwaardigheid algemeen Hulp bij brandveiligheidsvoorschriften

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825
  #1591 |

  VROM 30 september 2009

  Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft een adviescommissie ingesteld die helpt bij onduidelijkheden over de brandveiligheidsvoorschriften. Vanaf 1 oktober kunnen particulieren, ondernemers, provincie en gemeente bij verschil van mening over de interpretatie van brandveiligheidsvoorschriften terecht bij de onafhankelijke Adviescommissie praktijktoepassing brand- veiligheidsvoorschriften.

  De commissie adviseert burgers, ondernemers en de overheid in concrete gevallen over de praktijktoepassing van de brandveiligheidsvoorschriften uit de bouwregelgeving (Woningwet, Bouwbesluit en Gebruiksbesluit). Komen partijen er samen niet uit, dan kan een verzoek worden neerlegd bij de commissie voor advies. De Adviescommissie geeft vervolgens een (niet bindend) onafhankelijk, technisch-inhoudelijk oordeel of advies.
  De Adviescommissie is aangekondigd bij de inwerkingtreding van het Gebruiksbesluit. Meer informatie over de werkzaamheden van de Adviescommissie en de gevallen waarover een aanvraag kan worden ingediend is te vinden in het dossier Gebruiksbesluit (http://www.vrom.nl/gebruiksbesluit) op de VROM-site en via http://www.allesoverbrandveiligheid.nl.

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  met interessant schemaatje

  http://www.allesoverbrandveiligheid.nl/ … 202008.xls

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.