Brandpreventieforum Forums Brandmeldinstallatie en Ontruimingsinstallatie Handmelder rechtstreeks op de doormeldunit.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • j hendriks
  Bijdrager
  Post count: 1
  #2912 |

  Goedenavond,

  Weet er iemand toevallig of het hedendagen verplicht is om een doormeldunit te voorzien van een rechtstreeks aangesloten handmelder zodat ingeval dat de BMI niet werkt er toch nog een A1 melding naar het RAC gestuurd kan worden?
  Mocht dat het geval zijn waar zou ik dat kunnen terug vinden in de NEN?

  Bij voorbaat dank.

  –kruisje–
  Bijdrager
  Post count: 665

  Weet er iemand toevallig of het hedendagen verplicht is om een doormeldunit te voorzien van een rechtstreeks aangesloten handmelder zodat in geval dat de BMI niet werkt er toch nog een A1 melding naar het RAC gestuurd kan worden?
  Mocht dat het geval zijn waar zou ik dat kunnen terug vinden in de NEN?

  Is niet vereist, zie blokschema uit de NEN voor de opbouw van het systeem. Handmelders worden aangesloten op de centrale. deze centrale is zo uitgevoerd dat deze voldoende betrouwbaar is voor de toepassing als brandmeldcentrale.

  Er is altijd een kleine kans dat een systeem niet werkt, echter bij componenten die voldoen aan de norm en goed beheer is deze kans zeer klein. Dit is een geaccepteerd risico. Bij daadwerkelijk brand is het altijd aan te bevelen 112 te bellen om contact op te nemen met de brandweer en te vertellen wat er aan de hand is. Hoe meer de brandweer al weet tijdens het aanrijden hoe beter ze jouw kunnen helpen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.