Brandpreventieforum Forums Bouw Grootte brandcompartiment bedrijfskeuken

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • martijn van hout
    Bijdrager
    Post count: 3
    #2095 |

    Geachte brandpreventen,

    Een bestaand industriepand (ca.15.000m2) wordt omgebouwd tot maaltijdenfabriek. Om geen sprinklerinstallatie nodig te hebben wordt het pand opgedeeld in brandcompartimenten van maximaal 1.000m2 (nieuwbouw-eis als uitgangspunt, want buiten het casco wordt alles nieuw aangebracht). De keuken vormen een eigen compartimen, maar uit bedrijfsvoering is een keuken van tenminste 1.200m2 gewenst.

    Met welke maatregelen of welke gelijkwaardigheidsmethoden zou de keuken toch 1.200m2 mogen zijn. Biedt BvB 2007 een mogelijkheid en welke maatregel dan? Of welke ander oplossingen is/zijn er?

    Martijn

    erwin brinkhorst
    Bijdrager
    Post count: 93

    Beste Martijn,

    Lijkt me dat je een adviseur nodig hebt…

    Of, als je hiermee zelfstandig aan de slag wil, horen wij graag eerst jouw mening. Dan kunnen we daarop reageren.

    Succes!

    ruud van liempd
    Bijdrager
    Post count: 189

    Een kort antwoord lijkt me toch niet verkeerd. BvB kan inderdaad uitkomst bieden. Als je binnen de voorwaarden van maatregelpakket 1 (vuurlastberekening) blijft dan zou je dit kunnen gebruiken als onderbouwing van de gelijkwaardigheid voor het bouwen van een keuken met een GO van 1200 m2.

    martijn van hout
    Bijdrager
    Post count: 3

    Bedankt voor jullie reacties.

    Hiermee kan ik de plannen verder uitwerken.

    Martijn

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.