Brandpreventieforum Forums Bouw Gebruik van pictogrammen bij vluchtdeuren

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • ronald stok
  Bijdrager
  Post count: 1
  #2820 |

  Beste mensen,

  Ik heb een vraag over het volgende, wij zijn bezig een aantal nieuwe vluchtdeuren te plaatsen, hierover heb ik een vraag. Moeten alle gebruikte pictogrammen allemaal hetzelfde zijn?

  Onze situatie is namelijk als volgt, wij delen ons pand met nog 2 huurders. Deze hebben bij de verbouwing allemaal nietuwe pictogrammen geplaatst. Nu hebben we te maken met een vluchtroute welke van de ene verhuurder naar de andere verhuurder verloopt. Moet de aanduiding bij allebei de verhuurders hetzelfde zijn?

  En misschien nog wel belangrijker waar kan in deze regel of wetgeving terugvinden?

  Alvast bedankt voor het beantwoorden,

  Groeten,

  Ronald Stok

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  De eisen voor de uitvoering van de pictogrammen staat in de NEN6068. Dat zijn de rennende mannetjes met de deurtjes en pijltjes erbij op een groene achtergrond. Als alternatief kan bij uitgangsdeuren rechtstreeks naar buiten die ook als reguliere deur in gebruik zijn een ander pictogram worden gebruikt.

  Of die pictogrammen ook van verlichting/noodstroom moeten zijn voorzien kan per gebruiker en vluchtroute verschillen. Die eisen vindt je in het Bouwbesluit.

  Er zijn nog wel pictogrammen die zijn toegelaten, maar wanneer je die toepast moet je aantonen dat ze aan bepaalde zichtbaarheids- en herkenbaarheidseisen voldoen. Is wat extra werk. Dit zou vooral interessant kunnen zijn voor multinationals, zodat ze bij het inrichten van hun gebouwen één ontwerp kunnen gebruiken in plaats van per land verschillende ontwerpen.

  jan hus
  Bijdrager
  Post count: 534

  NEN6068

  NEN 6088. :H:

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  NEN6068

  NEN 6088

  scherp! :H: :lol: :H:

  louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825

  NEN-EN ISO 7010

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Ja wacht nu je het zegt, dat ding ik komen te vervallen onlangs! Nu wordt hij natuurlijk nog wel steeds aangestuurd in het bouwbesluit, dus de eis verandert niet echt. Geeft je wel wat meer vrijheid voor de toekomst.

  jan hus
  Bijdrager
  Post count: 534

  Een aardig citaat uit deze dissertatie, p. 78, 79:

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.