Brandpreventieforum Forums Bouw Gebruik materiaal op vloer / trap / hellingbaan

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • johannes jansen
  Bijdrager
  Post count: 65
  #48918 |

  Collega’s,

  Mag (of moet) ik het gebruik van vloerbedekking op vloeren / trappen / hellingbanen toetsen op art. 2.69 / 2. 78 ? of valt dit onder art. 7.4 (aankleding)

   

  alvast bedankt !

  1 user thanked author for this post.
  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Lijkt mij dat het gaat om de afwerking van ‘constructiedelen’ op zich, die definitie is niet heel duidelijk. Meestal wordt het zo geinterpreteerd dat alles wat je nodig hebt om aan te tonen dat je aan de eisen van het bouwbesluit voldoet, ook meegenomen moet worden in de aanvraag, en te toetsen is. Wanneer je op basis van je galmtijdenberekening bijvoorbeeld vloerbedekking nodig hebt om te voldoen aan je geluidseisen, kun je daar de rest van de toetsen ook op loslaten.

  Wanneer het niet nodig is om de afwerking in de aanvraag aan te geven, heb je ook niets om te toetsen. Op dat moment zou je dus eigenlijk moeten stellen de aankleding onder ‘gebruik’ valt, en aan die eisen toetsen. Dat zal er vaak op neerkomen dat je alleen de vangnetbepalingen hebt om op terug te vallen. Omdat die zo algemeen zijn, zul je dan wel goed moeten onderbouwen waarom je iets zo belangrijk vindt dat je er speciale eisen aan gaat stellen.

  1 user thanked author for this post.
  johannes jansen
  Bijdrager
  Post count: 65

  Dank je voor je reactie,

  Het is inderdaad zo dat het gebruikelijk is om enkel te toetsen wat aangebracht wordt in een gebouw in het kader van de Bouwvergunning. Als het andere is dus te scharen onder gebruik.  Toch is het soms lastig. De gebruiksvoorwaarden blijven interpreteer baar en dat brengt onduidelijkheid met zich mee.  Het is natuurlijk ook mogelijk om bij een controle in een bestaand gebouw BB. art. 2.78 als ondergrens aan te houden. Dat geeft wat meer houvast.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.