Brandpreventieforum Forums Gebruik gebouw met publieksfunctie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • ruud
  Bijdrager
  Post count: 43
  #600 |

  onder welke functie komt een restaurant of cafe tevallen in de bouwverordening tabel 2.6.1 volgens het brandbeveiligingconcept is dit een gebouw met publieksfunctie en deze staat niet in tabel 2.6.1 van de bouwveroordening.
  En is er mischien een handige tabel waar alle bedrijven in de juiste functie staan denk bijvooorbeeld aan tankstations,bouwmarkten ,tuincentra etc etc

  louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825

  overige bijeenkomstfunctie.

  Misschien even het Praktijkboek Bouwbesluit van VROM eens raadplegen.
  http://www.vrom.nl/pagina.html?id=18239

  cu,
  Loe
  :!:
  :adviseur:
  :bwt:

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Daar staat inderdaad een lijstje in, in de digitale versie in deel 4, helemaal achterin.

  De terminologie uit de bouwverordening is gekoppeld aan die van het bouwbesluit wat functies betreft. Een restaurant en cafe zijn beide bijeenkomstfunctie (toepassing GBV), met voor het cafe nog sub-functie ‘ruimtes voor activiteiten die de binnenlucht verontreinigen’ (toepassing Bouwbesluit), daarvoor gelden dan strengere eisen voor wat betreft ventilatie etc.

  Uit je verhaal blijkt dat je ergens ‘middenin’ de wetgeving gesprongen bent. Waneer je je hier wat verder in wilt bekwamen is het wellicht handig eerst maar eens de Woningwet erbij te pakken (art. 1 tot 12 en vanaf art. 40 tot 46 om te beginnen), daarna het bouwbesluit te bestuderen (systematiek en inhoud), dan pas de verordening. Dat geeft je een basis.
  Daarna, wanneer je te maken krijgt met ontheffingen van regels en gelijkwaardige oplossingen (zie art. 1.5 Bouwbesluit) is het verstandig de brandbeveiligingsconcepten er eens bij te gaan pakken. Die geven je een verdieping, en kennis over de achtergronden van regelgeving.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.