Brandpreventieforum Forums De Koffiehoek Forum richtlijnen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • emiel van rossumemiel van rossum
  Sleutelbeheerder
  Post count: 950
  #167 |

  Forum Richtlijnen zijn vervangen door de gebruikersvoorwaarden die nu voor de gehele site gelden

  Forum Richtlijnen

  Wij zijn trots op ons grootste en gezelligste Brandpreventie kennisnetwerk en forum. Om ook in de toekomst zo door te gaan hebben we een aantal richtlijnen opgesteld.

  1. Stel duidelijke vragen
  Iedereen maakt wel eens een tikfoutje of een taalfoutje, daar doet vrijwel niemand moeilijk over. Maar zorg er bij het stellen van een vraag voor dat iemand anders de vraag ook kan begrijpen. Als een vraag na drie keer lezen nog onduidelijk is, zal zelfs de meest hulpvaardige forumbezoeker niet meer de moeite nemen om antwoord te geven. Denk aan duidelijk taalgebruik, goede interpunktie en een juist gebruik van BBcodes.

  2. Stel een vraag niet in meerdere subforums tegelijk
  Het komt wel eens voor dat iemand in meerdere subforums tegelijk een vraag stelt. Het gevolg daarvan is dat je later je antwoorden uit verschillende subforums bij elkaar moet sprokkelen. Dat is niet handig. Als je een onderwerp hebt gestart en later bedenk je dat je die beter in een ander subforum had kunnen stellen, stuur dan een berichtje naar 1 van de moderators. Die zal dan zonder problemen je topic verplaatsen. Mocht je je topic niet meer vinden, dan kan het zijn dat deze verplaatst is. Zoek daarom dan ook even naar je eigen berichten.

  3. Zorg voor een duidelijke titel
  Als je een onderwerp start, zorg dan voor een pakkende titel. Iets als ‘Hellup! de brandweer stelt rare eisen!’ is niet pakkend. Met een titel als ‘Hoeveel minuten brandwerendheid bij een industiepand’ heb je zeker meer succes. Daarbij komt dat zoekmachines ons forum dagelijks doorzoeken en een onderwerp dus beter geindexeerd word door de zoakmachine met een duidelijke titel. Zo hebben in de toekomst anderen met die zelfde vraag ook nog wat aan het onderwerp omdat ze het makkelijk met een zoekmachine kunnen vinden.

  4. Opmaak van het bericht
  In de forum software zit de mogelijkheid je bericht te structureren door middel van bbcode. Hierdoor kun je je bericht duidelijker maken voor de lezen, voorbeelden hier van zijn:

  Dit is een quote van een voorgaand bericht

   [*]Je kunt ook dingen opsommen[/*:m][*]Met de list_tag[/*:m][/list:u]
   Een leuk kleurtje behoord ook tot de mogelijkheden
   Gebruik deze dingen waar ze voor bedoeld zijn.

   5. Geen racisme, porno of aanbieden van illegale spullen
   Het plaatsen van links (direct of indirect) naar bovengenoemde inhoud wordt niet getolereerd. Bij constatering zal de betreffende post worden gewijzigd of verwijderd.

   6. Reclame
   Het plaatsen van reclame in onderwerpen of in het onderschift is toegestaan, maar met mate. Voor het onderschrift geld, als de link of tekst netjes is, niet SCHREEUWERIG of met te grote letters, word dit geacceoteerd. In de onderwerpen zelf word reclame alleen getolereerd als het iets toevoegt. Als mensen op zoek zijn naar een brandwerend product is het geen probleem om een fabrikant te noemen, zelfs als dit eigenbelang is. Maar als iemand met een prandpreventievraagstuk op het forum komt, is het weer niet de bedoeling jezelf als adviseur aan te bieden, want de vraagsteller is niet voor niets naar een forum gekomen in plaats van direct naar een adviseur te stappen.

   7. Plaatjes en foto’s in topics
   Een verhelderend plaatje of een leuke foto in een topic kan best. Gebruik de IMG-tag of bijlage functie dus gerust, maar met mate. Neem als richtlijn een maximumgrootte van 100kB.
   Denk er ook aan dat bewegende afbeeldingen (‘animated gifs’ e.d.) door veel forumbezoekers als storend worden ervaren. Zulke afbeeldingen en afbeeldingen van groot formaat kunnen beter gelinkt worden, dan rechtstreeks op het forum geplaatst.

   8. Onderschrift
   Maak het onderschrift zo kort en krachtig mogelijk. Onderschriften met bv grote rooie koeienletters maken het forum niet overzichtelijker.
   Opmerkingen als "Brandweer is klote" en soortgelijk worden meestal niet in dank afgenomen.

   9. Blijf bij het onderwerp
   Behalve onder "Kletshoek" waar breed uitgeweid kan worden, wordt je geacht in serieuze onderwerpen bij het onderwerp te blijven. Off-topic reakties kunnen door de moderators gewijzigd of verwijderd worden om de discussie helder te houden. Ook flames, persoonlijke aanvallen, SCHREEUWEN, overmatig gebruik van kleurtjes en verschillende lettergroottes en dergelijke misdragingen vallen daaronder.

   10. Ergens niet mee eens
   Dat kan. We hebben allemaal wel eens dat je het er compleet niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat je thread gesloten is, of omdat je je aangesproken voelt door een andere persoon. Omdat dit een verschil van mening is tussen twee personen, dan spreek je dit uit met de persoon in kwestie via PM, email, of chat of hoe dan ook MAAR… niet via dit openlijke forum.
   Kom je er samen niet uit, dan mag je altijd een beroep doen op de forum moderators.

   11. Overige Issues
   Heb je nog vragen, of zijn er andere dingen omtrent het forum, neem contact op met één van de moderators of mail de beheerder: admin@brandpreventieforum.nl.

   [laatste wijziging: 21 november 2007]

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.