Brandpreventieforum Forums Sprinklerinstallatie NFPA en NEN Controle sprinklerinstallaties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • ruysdael
  Bijdrager
  Post count: 5
  #289 |

  Datum: 28 november 2006
  Bron: VNG-NET
  Auteur: VNG

  Aanbeveling voor controle sprinklerinstallaties vuurwerkopslag

  Het verdient aanbeveling om bij de controles van sprinklerinstallaties in opslagplaatsen voor vuurwerk goed te letten op de certificaten van de installatie en de daarbij behorende documenten.

  Daaruit moet blijken dat het certificaat of het goedkeurende inspectierapport is gebaseerd op een door het bevoegd gezag goedgekeurd Programma van Eisen (PvE), dat bovendien destijds beoordeeld was door een Type A inspectie instelling.
  In de praktijk blijkt dat de keuringen soms worden gebaseerd op een Basisdocument Brandbeveiliging, dat weliswaar gebaseerd is op het oorspronkelijke PvE maar van een latere datum is, en bovendien is opgesteld door de keurende inspectie-instellingen. Dit is niet toegestaan!

  Mochten er twijfels ontstaan over de veiligheid dan kan overwogen worden om de sprinklerinstallatie zelf te (laten) beoordelen aan de hand van de checklist die eind 2004 is opgesteld voor de ‘Quick-scan’ van sprinklerinstallaties.

  Zie ook:

  · Infomil over certificering sprinklerinstallaties

  wopske dwdf-f
  Bijdrager
  Post count: 91

  Voordat een sprinklerinstallatie wordt geinstalleerd zal er een PvE aangeleverd moeten worden bij het bevoegd gezag. Zijn er duidelijke richtlijnen voor wat er in dit PvE moet komen te staan? Waarop dient dit PvE gecontroleerd te worden? Er zijn namelijk diverse normen die gebruikt kunnen worden. Is de in dit stukje genoemde checklist die eind 2004 is opgesteld voor de ‘Quick-scan’ van sprinklerinstallaties een handig document. Zo ja, is dit ergens gepubliceerd/te downloaden?

  emiel van rossumemiel van rossum
  Sleutelbeheerder
  Post count: 950
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.