Brandpreventieforum Forums Bouw Brandwerend plafond horecafunctie

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • marco zieverink
    Bijdrager
    Post count: 2
    #2806 |

    Beste forumleden,
    We willen een bestaande schuur (11m x 15m) verbouwen tot recreatieruimte met ondersteunende horecafunctie.
    In de open schuur wordt een verdiepingsvloer aangebracht. De verdieping wordt alleen gebruikt voor opslag van recreatiemateriaal (dus gehele schuur is 1 brandcompartiment?).
    De verdiepingsvloer bestaat uit houten balken met daarop underlayment platen van 18mm.
    Als isolatie wordt steenwol toegepast.
    Welke eisen worden gesteld aan het plafond van de benedenverdieping?
    Onze voorkeur gaat uit naar een (eventueel brandvertragend) systeemplafond.
    Moeten we hierboven 1 of 2 lagen gipsplaten aanbrengen?
    Alvast bedankt voor het meedenken!
    Mvg Marco

    louis van wijk
    Moderator
    Post count: 825

    Niets, want het is 1 brandcompartiment zoals je zelf al opmerkt.
    Er is geen wbdbo eis tussen de 2 verdiepingen of gebruiksfuncties.

    Zou het alleen niet aftimmeren met materialen die snel branden of grote rookontwikkeling geven. Geen plastic schrootjes dus.
    Als de recreatieruimte voor meer dan 50 personen wordt moet je ook een melding brandveilig gebruik doen bij de gemeente.

    louis van wijk
    Moderator
    Post count: 825

    Oh ja…. Je hebt wel geinformeerd bij de gemeente of deze verbouwing wel mag?
    Heb je ook gedacht aan eventuele vergunningen i.h.k.v de drank- en horecawet?
    Het mogelijk benodigd zijn van een verklaring sociale hygiene?

    marco zieverink
    Bijdrager
    Post count: 2

    Beste Louis,
    Hartelijk dank voor de snelle reactie, hier kunnen we mee verder!

    We hebben inmiddels de omgevingsvergunning binnen (incl. recreatiebestemming).
    In de aanvraag hebben we rekening gehouden met rookmelders, vluchtroutes e.d. maar geen informatie over het plafond verstrekt. Hier is door de gemeente ook geen vraag over gesteld.
    Omdat we zelf graag veilig verbouwen heb ik de vraag op het forum geplaatst.
    Verder zijn 2 personen in het bezit van het diploma sociale hygiene en hebben we een toezegging van de gemeente met betrekking tot een vergunning voor de drank- en horecawet.
    Toch bedankt voor het meedenken!
    Mvg. Marco

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.