9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • egon
  Bijdrager
  Post count: 1
  #385 |

  Hallo,
  Ik wil in mijn keuken een houten schouw achter het gasfornuis maken. Maar nu kwam ik eigenlijk op de gedachte dat als er de vlam in de pan schiet of wat dan ook, nu het dichtstbijzijnde brandbare materiaal op zeker 1,5 meter van het fornuis staat. Met de schouw is dat slechts een centimeter of 10-20… Zodoende kwam ik op het idee om het hout (wat al geschilderd (vernis) is) te behandelen met een brandvertrager.
  Diverse sites gezocht en diverse middelen gevonden, maar ik heb nergens gevonden waar deze middelen te koop zijn, en dan het liefst ook nog in kleinverpakking.
  Kan ik hiervoor bij de gemiddelde bouwmarkt terecht?

  Of is het zo dat je dit alleen door professionele gecertificeerde bedrijven mag laten doen?

  jvanderveer
  Bijdrager
  Post count: 3

  is het prive?? dan lijkt het mij geen probleem om het zelf te doen… Maar ik ben geneigd te zeggen dat je onbehandeld hout eerst gaat impregneren (of verven met brandverteagende verf/vernis) alvorens je gaat schilderen.

  Ik kan je zelfs aan de spullen helpen.

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  Sauna’s branden soms ook wel eens af na een aantal jaren verhitten. Ik zou het niet doen…

  louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825

  Ik zou het maken van Eternit Sidings.


  Sidings Cedral_NL.pdf

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  leon
  Bijdrager
  Post count: 220

  Ik zou het maken van Eternit Sidings.

  Ik weet het, dit is een brandpreventieforum en wat dat betreft heb je gelijk hoor. Als tekenaar bij een architectenbureau wil ik hier wel even een kanttekening bij plaatsen. Dit is gevelbekleding, en dat is ook meteen de plek waar het thuis hoort: ergens hoog aan de gevel. Het blijft mijn persoonlijke mening, maar zulk spul moet je niet op ooghoogte toepassen. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft imitatie-hout en dat zie je er ook aan af.

  Ik ben zelf ook al eens op zoek geweest naar dergelijke brandvertragende producten, je moet gewoon even googlen op ‘impregneren hout brandvertragend’. Eén van de producenten die ik toen tegenkwam was Magma, zij hebben zowel impregneermiddel (voor onbehandeld hout) als brandvertragende grondverf. Als je het door een gespecialiseerd bedrijf laat aanbrengen kun je er een certificaat bij krijgen, echter dit spul kun je ook gewoon zelf aanbrengen.

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  Ik ben in dit niet helemaal thuis maar hoe zit het met pyrolyse?

  jarnold ter meer
  Bijdrager
  Post count: 252

  Sauna’s branden soms ook wel eens af na een aantal jaren verhitten. Ik zou het niet doen…

  Op zich een aardige gedachte, maar ik zou het ook niet doen.
  Een schouw kan inderdaad een zwak punt zijn als de vlam in de pan vliegt, maar dat gebeurt dan ook praktisch alleen als je aan het koken bent. Als je aan het koken bent sta je er veelal direct bij, waardoor je daarom ook snel in kan grijpen (door de deksel op de pan te doen, beslist geen water in een brandende pan met vet gooien!!). Het kan zijn dat er wat roetaanslag op je schouw komt. Meestal kun je dit met een doekje verwijderen. Als de roetaanslag hardnekkig is moet je in de ergste situatie de houten panelen van de schouw vervangen. Dit probleem heb je echter ook als het hout brandvertragend behandeld is (er zit dan immers net zo goed roet aan).

  Kortom gewoon niet doen. :wink:

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  Ook (niet) leuk: Brandvertragend is niet onbrandbaar…. :wink:

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  http://www.deondernemer.nl/artikel/5501 … strandtent

  Brand in keuken strandtent
  maandag, 02 jun 2008 17:03 | Door: PZC

  SCHARENDIJKE – Bij Perry’s Beachclub aan de Brouwersdam bij Scharendijke ontstond gisteren rond 20.15 uur een keukenbrand, vermoedelijk door oververhitting van een houten wand achter het formuis.

  Omdat de strandtent is opgebouwd uit containerunits verspreidde het vuur zich tussen de wanden. Reden voor de brandweer het sein ‘middelbrand’ te geven.

  Op het moment dat de brand uitbrak, was er een feestje in volle gang. De gasten wisten ongedeerd naar buiten te komen. De omvang van de schade is nog niet bekend.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.