Brandpreventieforum Forums Gebruik brandmeldinstallatie fietsenstalling

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • blaine
  Bijdrager
  Post count: 8
  #2167 |

  Volgens gebruikbesluit moet er in een gebouw met overige gebruiksfuntie (besloten overige gebruiksfunctie voor het stallen van motorvoertuigen) groter dan 1000 m2 een brandmeldinstallatie met volledige bewaking. Nu heb ik een fietsen stalling waar ook een hoekje is gereserveerd voor bromfietsen en elektrische fietsen. (dus motorvoertuigen) geldt dan voor deze fietsenstalling dezelfde eisen.

  Alvvast bedankt voor jullie reacties.

  j. nieuwland
  Bijdrager
  Post count: 801

  Dat lijkt mij niet. Ik denk dat de wetgever met "stalling voor motorvoertuigen" iets anders bedoelt dan een fietsenstalling met enkele brom/snorfietsen. Daarnaast is een bromfiets wel een motorvoertuig?

  Motorvoertuig Uit Wegenwiki Ga naar: navigatie, zoeken
  Onder motorvoertuig wordt verstaan alle gemotoriseerde voertuigen die bedoeld zijn om anders dan langs rails te worden voortbewogen. Voorbeelden van motorvoertuigen zijn auto’s, trucks, motoren, landbouwvoertuigen en veegauto’s.
  Geen motorvoertuigen zijn bromfietsen, fietsen met trapondersteuning en gehandicaptenvoertuigen. Een brommobiel (45 km/u-wagentje) is ook geen motorvoertuig, omdat dit een speciaal soort bromfiets is.
  Onder snelverkeer wordt verstaan die motorvoertuigen die geen snelheidsbeperking hebben als ook de vrachtwagens. Motorvoertuigen die wel een snelheidsbeperking hebben, zoals landbouwvoertuigen, vallen onder het langzaam verkeer, waartoe ook bijvoorbeeld fietsers en voetgangers worden gerekend.

  Overigens levert Google op "motorvoertuig" verschillen op of een bromfiets een motorvoertuig is.

  J. Nieuwland

  patrick de kort
  Bijdrager
  Post count: 2

  Kijkend in de wegenverkeerswet 1994:
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0006622/H … 16-02-2011 lijkt het weer wel dat een bromfiets een motorrijtuig is.

  c. motorrijtuigen: alle voertuigen, bestemd om anders dan langs spoorstaven te worden voortbewogen uitsluitend of mede door een mechanische kracht, op of aan het voertuig zelf aanwezig dan wel door elektrische tractie met stroomtoevoer van elders, met uitzondering van fietsen met trapondersteuning;

  e. bromfiets:
  a. motorrijtuig op twee wielen, met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, uitgerust met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van niet meer dan 50 cm3 of een elektromotor met een nominaal continu maximumvermogen van niet meer dan 4 kW, niet zijnde een gehandicaptenvoertuig of een motorrijtuig als bedoeld in subonderdeel d;
  b. motorrijtuig op drie wielen, met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, niet zijnde een gehandicaptenvoertuig of een motorrijtuig als bedoeld in subonderdeel d, uitgerust met:
  1°. een motor met elektrische ontsteking met een cilinderinhoud van niet meer dan 50 cm3,
  2°. een motor met inwendige verbranding en een netto maximumvermogen van niet meer dan 4 kW voor andere dan onder 1° genoemde motoren, of
  3°. een elektromotor met een nominaal continu maximumvermogen van niet meer dan 4 kW; dan wel
  c. motorrijtuig op vier wielen, niet zijnde een gehandicaptenvoertuig of een motorrijtuig als bedoeld in subonderdeel d, met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h en een ledige massa van minder dan 350 kg, de massa van de batterijen in elektrische voertuigen niet inbegrepen, uitgerust met:
  1°. een motor met elektrische ontsteking met een cilinderinhoud van niet meer dan 50 cm3,
  2°. een motor met inwendige verbranding en een netto maximumvermogen van niet meer dan 4 kW voor andere dan onder 1° genoemde motoren, of
  3°. een elektromotor met een nominaal continu maximumvermogen van niet meer dan 4 kW;
  d. een motorrijtuig als bedoeld in artikel 20b.
  In ieder geval wordt als bromfiets aangemerkt een voertuig dat blijkens het afgegeven kentekenbewijs als bromfiets is aangeduid;

  sam
  Bijdrager
  Post count: 118

  Als het gedeelte waar de bromfietsen staan kleiner is dan 1.000 m² boeit het toch helemaal niet of een bromfiets een motorvoertuig is…???

  j. nieuwland
  Bijdrager
  Post count: 801

  Let op het verschil van motorrijtuig versus motorvoertuig!. Een motorvoertuig is een motorrijtuig, is een motorrijtuig wel een motorvoertuig?

  Het lijkt mij dat een BMI met niet-automatische bewaking + een OAI type B voldoende is.

  J. Nieuwland

  Paul WendtPaul Wendt
  Bijdrager
  Post count: 332

  Ik denk dat een fliser geen overbodige luxe is. Dingen met een motor maken herrie die misschien wel boven de slowwhoops uitkomen.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.