Brandpreventieforum Forums Gebruik Brandgedrag van versieringsmaterialen in norm

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825
  #1609 |

  Brandgedrag van versieringsmaterialen in norm
  woensdag 7 oktober 2009, 14:06

  In de bouwverordening staan geen specifieke eisen voor versieringsmaterialen. Daarom is NTA 8007 ‘Brandgedrag van versieringsmaterialen’ ontwikkeld. Op verzoek van VROM wordt deze herzien en omgezet naar een norm.

  NTA (Nederlandse Technische Afspraak) geldt voor alle niet-woongebouwen en is zo veel mogelijk gebaseerd op bestaande internationale testmethodieken. Er worden drie klassen van versieringsmaterialen omschreven die leveranciers zichtbaar kunnen maken op hun producten. Daarnaast wordt aangegeven voor welke ruimten en bij welk gebruik het versieringsmateriaal toepasbaar is. Alleen in gebouwen met een hoge bezettingsgraad (discotheken, bar/dancings) en in vluchtroutes gelden de zwaarste eisen. Er wordt in de norm geen classificatie voor ruimten opgenomen.

  De norm in het gebruiksbesluit
  Door het omzetten van NTA naar een norm, kan hij in het Gebruiksbesluit worden opgenomen. Taken en verantwoordelijkheden worden helder vastgelegd en afspraken worden op een eenduidige manier gemaakt. Tevens is aandacht voor de herkenbaarheid in de markt, maar voornamelijk richting eindgebruiker essentieel.

  Actief deelnemen aan dit project?
  Voor de ontwikkeling van de norm is NEN op zoek naar organisaties die in dit normalisatieproces willen deelnemen.
  NEN onderzoekt de behoefte onder belanghebbende partijen om actief deel te nemen aan dit project. Bij voldoende belangstelling organiseert NEN in het najaar van 2009 een informatiebijeenkomst over dit onderwerp.

  Meer informatie
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Merel Ahles, afdeling Consumentenzaken, telefoon (015) 2 69 03 90, of per mail Merel.Ahles@nen.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.