4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • mark–stuifzand
  Bijdrager
  Post count: 9
  #2223 |

  Vaak komt het voor dat in een object welke is voorzien van een brandmeldibstallatie, de rookmelders direct de ontruiming aansturen wanneer deze in alarm komen. En dan heb ik het niet over de detectie tpv samenvallende vluchtwegen. Wat is jullie ervaring hiermee en of achterliggende gedachten.

  ab
  Bijdrager
  Post count: 205

  Afhankelijk van de interne organisatie zou je de aansturing van de OAI door rookmelders kunnen/mogen vertragen.

  jos vroon
  Bijdrager
  Post count: 106

  Het gebruiksbesluit stelt dat als er een "verplichte" brandmeldinstallatie aanwezig is men ook een gekoppeld ontruimingssysteem moet hebben.
  Afhankelijk van de interne organisatie zou je toestemming van de bevoegde autoriteit kunnen krijgen voor het vertragen van de ontruiming.

  Overigens zal bij ieder nieuw alarm de ontruiming weer/alsnog starten.

  mark–stuifzand
  Bijdrager
  Post count: 9

  Ik denk dat er een hoop onduidelijkheid hierover is. Ontruimingsalarm is bedoeld om het object te ontruimen. Rookmelders(automatische brandmelders, melden brand. Eigenlijk zijn dit twee aparte zaken. Ials de NEN 2575 stelt wordt ontruiming geactiveerd door het indrukken van een handmelder, op het bedienpaneel of door rookmelders welke dan uitsluitend bedoelt zijn voor detectie in samenvallende vluchtwegen. Bij een niet bemenste receptie (geen continue bewaking van bmc) is de juiste wijze als volgt. Wanneer er een rookmelder in alarm komt stuurt deze brandalameringsapparatuur aan. Brand alarmeringsapparatuur geeft dan dmv een geluidssignaal an dat er een brandmelding is. Vervolgens zal dd interne organisatie (bhv) achterhalen waar dr melding vandaan komt en vervolgrns indien nodig zal deze de ontruiming starten door een handmelder in te drukken of op het bedienpaneel.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.