Brandpreventieforum Forums Jurisprudentie en wetgeving Bouwbesluit 2011 vertraagd

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825
  #2067 |

  Bouwbesluit 2011 vertraagd

  Door nog onbekende fouten gaat het nieuwe Bouwbesluit waarschijnlijk pas begin 2012 in. Ook zijn aanvullende adviezen ten aanzien van ondermeer brandveiligheid vertraagd. Al met al is hierdoor publicatie in de Staatscourant niet eerder mogelijk dan 1 juli 2011, ook al omdat is afgesproken nieuwe wetgeving eens in het half jaar in werking te laten treden en niet eens per kwartaal.
  ‘We hebben als reactie op het concept Bouwbesluit 2011 zeer dikke en doorwrochte adviesrapporten gekregen, die we eerst goed moeten bekijken’, zei Peter van Veen, manager Bouwkwaliteit van het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties waar ‘Wonen’ nu is ondergebracht. Hij sprak op het jaarcongres van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland op 28 oktober in Nijmegen. ‘Ook de Tweede Kamer wil nog naar het Bouwbesluit kijken. Daarnaast komt er een toets in om de milieuprestatie van een gebouw te bepalen. Dat betekent een lastenverzwaring voor het bedrijfsleven. Het is de vraag of het nieuwe kabinet dat wel wil. Dus als het tegenzit kan het ook nog later worden dan 1 januari 2012.’ Inwerkingtreding op 1 januari 2012 is een half jaar later dan demissionair minister Van Middelkoop aankondigde.

  bron: e-mailservice van het NEN

  hans de jong
  Bijdrager
  Post count: 138

  Ik heb de email ook gehad. Maar had er iemand echt vewacht dat het nieuwe bouwbesluit ook op tijd zo komen? :roll:

  s vreeman
  Bijdrager
  Post count: 273

  Uit betrouwbare bron vernomen dat de "Onafhankelijke adviescommissie praktijktoepassing brandveiligheidsvoorschriften" de tekst heeft doorgenomen en dat dit vrijwel zeker 1 van de belangrijkere redenen van uitstel kon zijn.

  Overigens wel erg frapant dat NEN dit de wereld helpt en er geen berichtje op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (want hier valt het directoraat-generaal Wonen, werken, integratie tegenwoordig onder) te vinden is.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.