Brandpreventieforum Forums De Koffiehoek BOEING 737 CRASHT BIJ SCHIPHOL

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • emiel van rossumemiel van rossum
  Sleutelbeheerder
  Post count: 950
  #1291 |

  SCHIPHOL – UPDATE 13:30 – Op Schiphol is vlakbij de Polderbaan een vliegtuig neergestort. Het gaat om een Boeing 737 van de Turkish Airlines met 135 mensen aan boord. Er zijn zeker negen doden gevallen. Verder zijn er 25 zwaargewonden en verschillende andere gewonden.

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mT1W7p8l3w4[/youtube]

  Te weinig snelheid

  Het ongeval met de Boeing 737-800 met vluchtnummer 1951 uit Istanbul gebeurde woensdagochtend rond half elf tussen het Rottepolderplein en Schiphol. De 51-jarige Fred van Wely (51) zat in de auto en zag hoe het vliegtuig aankwam vliegen richting landingsbaan. Volgens hem vloog het toestel echter veel te laag en probeerde het weer hoogte te maken om niet op de snelweg terecht te komen. "Maar daar had het toestel te weinig snelheid voor, waarop het naar beneden plofte."

  Volgens onbevestigde berichten zijn de motoren van het Turkse vliegtuig vóór de crash uitgevallen. De piloot zou hebben geprobeerd om het gecontroleerd te laten neerkomen. Maar doordat het te veel snelheid verloor, viel het met de staart naar beneden uit de lucht. Ook gaan er geluiden dat het toestel niet voldoende kerosine aan boord had.

  Het vliegtuig brak in drie stukken, maar raakte als door een wonder niet in brand. Wel vlogen de motoren eraf, brak een vleugel door en belandde de staart naast het vliegtuig. Ook brak de neus. Het toestel kwam tot stilstand ongeveer 100 á 150 meter van de A9, ruim 500 meter hemelsbreed van de landingsbaan.

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/ANP-9259316.jpg

  http://www.geenstijl.nl/archives/images … iphol2.jpg

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/ANP-9259371.jpg

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.