Brandpreventieforum Forums Bouw BmS: BrandInformatieSysteem

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825
  #661 |

  Datum: 28 augustus 2008
  Bron: Staalbytes
  Auteur: Bouwen met Staal

  Het BmS-BrandInformatieSysteem staat in de steigers. Vanaf begin 2009 biedt het systeem op http://www.bouwenmetstaal.nl een gewogen collectie relevante en actuele informatie over de brandveiligheidsaspecten van het gebruik van staal bij kantoren, hallen, woongebouwen, parkeergarages en hoogbouw (vanaf 70 m).
  In aansluiting op de ontwerp- en toetsingspraktijk wordt bij elk toepassingsgebied informatie gegeven op het niveau van componenten (draagconstructies, gevels, en binnenwanden) en het niveau van activiteiten (ontwerpen, berekenen en inspecteren).
  Het ontwerpniveau richt zich voornamelijk op architecten en constructief adviseurs met algemene informatie over onder meer eisen, ontwerpscenario’s, bepalingsmethoden en oplossingen.
  ‘Inspecteren’ is vooral bedoeld voor functionarissen bij bouwtoezicht en brandweer die de kwaliteitscontrole van gehanteerde oplossingen verzorgen.
  ‘Berekenen’ reikt de (constructief) ontwerper en toetser hulpmiddelen aan voor een nauwgezette keuze en toepassing van brandveiligheidsmaatregelen. Zo zijn er instrumenten voor het bepalen van de kritieke staaltemperatuur van constructiedelen en van de laagdikte van brandwerende verf en bekleding.
  Het arsenaal aan hulpmiddelen bestaat uit direct afleesbare tabellen, eenvoudige ‘on line’ rekenmodules en downloadbare rekenprogramma’s. Veel van deze middelen worden speciaal voor het systeem ontwikkeld, in samenwerking met externe deskundigen. Door de informatie in niveaus te verdelen, vindt de gebruiker gemakkelijk wat hij zoekt. Het gebruik wordt verder ondersteund door snelkoppelingen tussen systeemonderdelen en -pagina’s over dezelfde en verwante onderwerpen.
  BmS wil het eerste deel ‘kantoren-draagconstructies’ eind dit jaar klaar hebben voor publicatie. Het gehele project duurt tot eind 2010.

  Staalbytes, juli/augustus 2008

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.