Brandpreventieforum Forums Gebruik BHV-organisatie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • tim lux
  Bijdrager
  Post count: 2
  #1891 |

  Wij zijn bezig met een pand dat bestaat uit acht verdiepingen. De eerste drie verdiepingen beschikt over een zorgfunctie en in de overige verdiepingen zitten huurders. Deze overige verdiepingen vallen dus onder een woonfunctie.
  De huurders hebben primair een woonfunctie, maar kunnen ook gebruik maken van een aantal zorgfuncties.
  Er is voor het hele pand één gebruiksvergunning afgegeven. Ook zijn alle verdiepingen aangesloten op de brandmeldinstallatie.
  De eigenaar van het pand wil echter niet veranwoordelijk zijn voor de verdiepingen met een woonfunctie en wil het calamiteitenplan richten op alleen de drie verdiepingen met zorgfunctie.

  Mijn vraag is nu of de eigenaar dit mag of dient de eigenaar te zorgen voor een BHV-organisatie die alle verdiepingen van het pand afdekt?
  Als dit niet mag, is het dan mogelijk om de brandmeldinstallatie te splitsen en de meldingen van de bovenliggende verdiepingen uit te besteden naar een andere locatie?
  Of zijn er misschien andere suggesties?

  Zou iemand mij ook de wettelijke basis hierover kunnen vermelden?

  louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825

  Welke gebruiksfunctie hebben die overige 5 verdiepingen gekregen?
  Als het gewoon huurders zijn, dus gewoon zelfstandig wonen zonder structurele professionele zorg, dan is de bewoner in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid in de woning.
  M.i. valt dit dan onder "andere woonfunctie" (zie tabel bijlage I – gebruiksbesluit) en is hier geen brandmedlinstallatie vereist.

  Omdat de bewoners zelf dus verantwoordelijk zijn voor de brandveiligheid hoeft de eigenaar m.i. zijn bhv-organisatie alleen te richten op de eerste 3 verdiepingen.

  tim lux
  Bijdrager
  Post count: 2

  Praktisch zijn er twee verschillende functies binnen het gebouw, maar er is toendertijd een gebruiksvergunning afgegeven voor Woningen niet zelf redzame bewoners voor het gehele gebouw. Hierdoor blijft m.i. de eigenaar verantwoordelijk voor het gehele bouwwerk.
  Het probleem is echter dat de eigenaar advies op wettelijke basis wil hebben om aan te tonen dat hij voor de BHV-organisatie moet zorgen voor het hele gebouw.
  Verder is de vraag van de eigenaar of hij de melding van die overige etages mag uitbesteden naar een andere locatie.
  Dit is de vraag omdat hij op dit moment niet genoeg BHV-ers heeft om het gehele bouwwerk af te dekken.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.