Brandpreventieforum Forums Gebruik bestemmingsplantoets bij aanvraag gebruiksvergunning

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • saar
  Bijdrager
  Post count: 37
  #2541 |

  Hallo allemaal,

  Wettelijk is het niet noodzakelijk om een bestemmingsplantoets te doen bij een WABO aanvraag brandveilig gebruik, maar in de praktijk is het soms toch handig om te doen.
  Alleen rijst bij mij nu de vraag: hoe kan je de vergunning weigeren?

  Wie het weet mag het zeggen!

  :bwt: Saar

  louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825

  Niet,

  Wabo Art. 2.13 geeft geen mogelijkheid daartoe.

  jan hus
  Bijdrager
  Post count: 534

  Als je bedoelt te zeggen dat je de vergunning wilt weigeren vanwege strijd met het bestemmingsplan is dat idd niet toegestaan en ook niet nodig. Met het bestemmingsplan strijdig gebruik kun je handhaven ogv art. 2.1 lid 1 aanhef en onder c Wabo.

  Joachim BolteJoachim Bolte
  Moderator
  Post count: 2277

  Tegen alle logica in zijn het brandveilig gebruik en het afwijken van het bestemmingsplan NIET tweezijdig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het enige wat je kunt doen is de aanvrager erop wijzen dat hij voor de uitvoering van zijn plan nog meerder ander componenten moet aanvragen (strijdig gebruik, wellicht ook bouwen en milieumelding). Hieruit kunnen nog allerhande eisen voor brandveiligheid voortvloeien.

  Wanneer hij die aanvragen doet kun je niet sturen, dat is zijn verantwoordelijkheid. Je kunt hem ten hoogste op het risico wijzen dat hij door de volgorde loopt. Wanneer er uit een bouwkundige toets of een milieutoets bepaalde eisen voortkomen die weer een connectie hebben met de gebruiksmelding/vergunning brandveilig gebruik, kan het zomaar zijn dat hij die wijzigingen alsnog ook in dat kader aan moet vragen.

  Hoe dan ook, die ‘losse’ gebruiksvergunning geeft hem geen recht om het pand te gebruiken. Alle benodigde toestemmingen moeten daarvoor binnen zijn.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.