Brandpreventieforum Forums Sprinklerinstallatie NFPA en NEN Artikeltje uit International Fire Protection magazine

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • louis van wijk
  Moderator
  Post count: 825
  #938 |

  The Societal Impact of Fire Sprinklers
  Two Fires With Very Different Outcomes
  Pages from IFP33-feb2008.pdf

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  s vreeman
  Bijdrager
  Post count: 273

  @ pyroloe: Aandelen in de sprinklerwereld?

  Aardig artikel, maar dit wisten we natuurlijk al lang. Ondernemers kijken nu eenmaal niet heel erg veel verder dan 5 jaar. Voor een individuele ondernemer kan een sprinkler in principe dus nooit uit als je ervan uitgaat dat je geen brand krijgt. Je ziet natuurlijk bij grote ondernemingen en instituten wel sprinkler ihk van schadebeperking. Blijkbaar is de schaalgrootte van de vastgoedportefeuille van een gebouwbeheerder belangrijk om in te zien dat er meer is dan ‘effe een vergunningkje regelen’ en dat er dus calamiteiten kunnen optreden die grote impact hebben. Voorbeelden zijn Nike, Philips en dat soort clubs die blijkbaar voldoende financieel rendement zien in de extra investering op de lange termijn.

  Als de boodschap is ‘hang nederland vol sprinklers’, denk ik dat je het sentiment moet aanpakken en dat je de eis gewoon in algemeen verplichtte voorwaarden van verzekeraars oid moet opnemen (bijvoorbeeld vanaf een verzekerd capitaal van 10 mln ofzo). Nogmaals: individuele ondernemers krijgen gemiddeld niet met een echte grote brand te maken gedurende hun ondernemingsperiode en zullen de waarde van sprinkler dus anders beoordelen dan dat FM of een verzekeraar dit doet.

  Fijn weekend.

  palmpie
  Bijdrager
  Post count: 1222

  Misschien dat de overheid ze ook maar eens vaker moet gaan voorschrijven… Waarom wel een WBDBO wand om een compartiment van 1000 m2 maar geen installaties… Beiden gaan over de, acceptabele, inzet van de brandweer. Steeds vaker blijkt dat de overheid niet meer tegen acceptabel kosten de brandweerzorg kan garanderen: komen er nog kazernes bij of gaan er juist steeds minder kazernes komen…

  Als je sprinkler voorschrijft voor bepaalde soort gebouwen leg je de (financiële) pijn waar de pijn hoort te liggen, bij de bedrijven die grotere compartimenten willen maken waardoor er een grotere en langere inzet van de brandweer nodig is… en niet bij alle belasting betalers die weer meer geld mogen neerleggen voor de brandweer… :wink:

  Je moet eens kijken waar ze allemaal wagens vandaan gehaald hebben bij deze brand: http://www.hulpverleningsforum.nl/forum … #msg551276 :wink:

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.