Brandpreventieforum Forums Bouw andere logies functie >1.5 meter BMI met OMS!!!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • arnoud boere
  Bijdrager
  Post count: 5
  #2491 |

  Volgens artikel 6.20 bijlage I dienen alle andere logiesfunctie met een vloer van een gebruiksfunctie hoger dan 1,5 meter boven meet niveau een BMI met een DM1 volgens de nen 2535 uitgevoerd worden. In de buitengebieden bij ons in de regio zijn er veel kleine logiesgelegenheden met een aantal kamers(meer dan 2) waarbij soms een of twee kamers op de tweede bouwlaag zijn gesitueerd. Deze eis is wat zwaar en volgens praktijkboek BB2012 en het BB2012 is er de mogelijk om gelijkwaardigheid aan te tonen. Aanvrager moet wel aantonen dat de veiligheid van personen is geborgd en dat deze tijdig kunnen vluchten. kan bijvoorbeeld gedacht worden aan rookmelders volgens de NEN2555 .Ben benieuwd of er al zaken zijn en waar wordt dan de grens gelegd van wel of geen BMI met OMS.

  duiveltjeduiveltje
  Bijdrager
  Post count: 417

  Vraag jezelf ook af of er wel sprake is van een logiesgebouw. Bijvoorbeeld de kamers samen 1 verhuurbare eenheid vormen, kun jejje afvragen of er sprake is van een logiesgebouw of van één logiesfunctie met meerdere kamers . Als de kamers elk een eigen toegang buiten hebben, is er geen sprake van een logiesgebouw. Je zult zien dat er al veel kleintjes afvallen.

  arnoud boere
  Bijdrager
  Post count: 5

  we hebben het hier over kleine pensionnen, de iets grotere bed en breakfast bv in een apart bouwwerk waarbij de kamers voorzien zijn bad en wcruimte/ kleine keuken. Veelal gezamenlijke verkeersruimte. vaak is het probleem juist een eigen deur naar buiten omdat het in bestaande objecten gevestigd is( grote boerderijen en schuren)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.