Sprinkler verplicht in nieuwbouw

Hier komen alle onderwerpen te staan die geen plaats meer hebben op het forum, maar wellicht ooit nog van pas kunnen komen

Sprinkler verplicht in nieuwbouw

Berichtdoor Emiel van Rossum op ma 15 okt, 2007 15:34

'Sprinkler verplicht in nieuwbouw'
door Gijsbert Termaat
AMSTERDAM - Nieuwe woningen in ons land moeten standaard worden voorzien van een sprinklerinstallatie.

Ook moeten er betaalbare en makkelijk te installeren setjes bij bouwmarkten als Gamma en Praxis verkrijgbaar zijn. Dat stelt Caroline van de Wiel, de hoogste brandweerfunctionaris van ons land. De kersverse voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) vindt dat meer preventieve oplossingen de veiligheid in huis kan vergroten en dan ook gestimuleerd of verplicht moeten worden.

Kinderkamer
"Minder vrijblijvendheid van de burger kan bijdragen aan een hogere brandveiligheid. Een beetje doe-het-zelver draait zijn hand niet om een elektrische vloerverwarming in zijn nieuwe keukenvloer aan te leggen, dan kan hij ook wel iets in het plafond van de kinderkamer schroeven tussen de veilig ge√Įnstalleerde inbouwspotjes", aldus Van de Wiel, die deze maand voorzitter werd van de NVBR. Daarmee maakt Van de Wiel bliksemcarri√®re, want ze was nauwelijks een jaar geleden zonder enige brandweerervaring de eerste vrouw in deze typische mannenwereld die een regionaal korps ging leiden.

Ze werd commandant van Brandweer Amsterdam, met zeshonderd medewerkers het grootste korps van ons land. Lang heeft ze geaarzeld om NVBR-voorzitter te worden. "Ik heb in Amsterdam nog een hele klus te klaren die veel tijd vergt", legt zij uit. "Maar veel mensen binnen de brandweer wilden dat ik de nieuwe voorzitter zou worden."
Avatar gebruiker
Emiel van Rossum
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd op: zo 25 maart, 2007 21:15
Woonplaats: Venlo

Keer terug naar Archief

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] en 0 gasten

cron